19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ Denizli Merkezefendi Kura Çekiliş Tarihi Belli Oldu !

TOKİ Denizli Merkezefendi Kura Çekiliş Tarihi Belli Oldu !

TOKİ, Denizli Merkezefendi’de inşası devam eden 938 toplu konutu kuralı satışa sundu.Kuralı satışa sunulan konutlar 2+1 ve 3+1 nitelikli konutlardan oluşuyor.

TOKİ,Denizli Merkezefendi’de inşası devam eden konutların kura çekiliş tarihi 10.02.2020 tarihinde gerçekleştirilecek.Denizli Merkezefendi Kayaköy Mahallesi 1. Bölge ve 2. Bölge Projeleri kapsamında orta gelir grubu için gerçekleştirilen konutlar için,başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şubeleri tarafından alınacak, projenin temerküz şubesi Denizli İstasyon Şubesidir.

TOKİ Denizli Merkezefendi Projesi kura çekiliş tarihi ile ilgili belirtilen açıklamada;

1) Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde,başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 10 Şubat 2020 tarihinde çekilecektir. Kura çekim işlemleri 3.maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır. Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece
konut belirlemeye yönelik olacaktır.

2) Kuranın çekileceği yer ve saati İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacaktır.

TOKİ Denizli Merkezefendi projesinde bulunan konutların m2 ve fiyatları;

2+1 nitelikli konutlar; 101/106 m2 brüt alana sahip olup net kullanım alanları 78/80 m2 net kullanım alanına sahiptir.2+1 nitelikli konutların fiyatları 188.317,36 TL ile 231.584,10 TL arasında bulunmaktadır.

3+1 nitelikler konutlar 120/128 m2 brüt alana sahip olup kullanım alanları net 94/103 m2’dir. 3+1 konutların fiyatları 228.153,80 TL ile 283.990,17 TL arasında bulunmaktadır.

TOKİ tarafından konutlar için yapılacak başvurularla ilgili yapılan açıklamada;

Başvurular 3 kategoride kabul edilecektir;

  1. “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri” kategorisi (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış Hak Sahipliği Belgesi olan)
  2. “En az %40 Engelli Vatandaşlar” kategorisi
  3. “Diğer alıcı adayları” kategorisi
  • Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.
  • %40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar (2+1 konutlardan 34 adet ve 3+1 konutlardan 4 adet olmak üzere toplam 38 adet konut) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
  • Diğer Konut Alıcı Adayları kura ile belirlenecektir.

Detaylı satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi
Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz