24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGüncel KampanyalarTOKİ 2023 Orta Gelir Konut Kampanyası resmen başladı! Başvuru şartları neler?

TOKİ 2023 Orta Gelir Konut Kampanyası resmen başladı! Başvuru şartları neler?

TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili “Orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımız için piyasa koşullarına göre çok daha avantajlı faiz/kar payı ve vade yapısı, ilk 3 yıl Bakanlığımız katkısıyla ödeme kolaylığı ve kredi vadesi boyunca hane halkının geliriyle uyumlu bir ödeme planı sunduğumuz Yeni Evim Programını hayata geçiyoruz.” ifadelerini kullandı

TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası hakkında araştırmalar hız kazandı. Başvuruda bulunmak isteyen kişiler kampanya başvuru tarihlerini ve şartlarını araştırıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen kampanyada konut bedelinin %10’u peşin alınırken, kredi ödemelerinin bir aylık taksiti hane gelirinin %40’nı geçmeyecek. TOKİ Orta Gelirliye Konut Kampanyası kapsamında başvurular başladı. İşte 2023 Orta gelir kampanyası kredi faiz oranları, geri ödeme planı, şartları ve başvuru ekranı…

TOKİ ORTA GELİR KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ Orta Gelir Kampanyasına başvuru işlemleri 16 Ocak Pazartesi günü başladı. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlar, satın almak istediği daireyi bularak banka veya katılım bankalarına başvuru yapabilecek.

Bankalar, başvuru sonrasın kişinin ve konutun uygunluğunu denetleyecek. Şartları sağlayan konut bulunması durumunda vatandaşlara 0,69 faiz oranından başlayan krediler verilecek. 16 Ocak itibarıyla açılan web sitesi üzerinden vatandaşlar, Yeni Evim Kampanyasına dair gelişmeleri ve detayları takip edebilir.

İLK ETAPTA 100 BİN AİLE, TAMAMI BİRİNCİ EL OLACAK YENİ YUVALARINA KAVUŞACAK.

0,69’dan başlayan vade farkı

15 yıl vadeli

%10 peşinat

İlk 3 yıl ödeme kolaylığı

Hane gelirinin %40’ını geçmeyecek taksit oranı

TOKİ ORTA GELİR KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

Diğer başvuru şartları ise şu şekilde;

Konutlar sıfır olacak.

Kişinin üzerine konut olmayacak.

1 yıl ikamet şartı olacak.

Son bir yılda konut aldığı ilde konut satmamış olacak.

Peşinat yüzde 10 olacak.

Ev 5 yıl satılamayacak.

15 yıl vade olacak.

Taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek.

Konut kredisinde faiz oranı yüzde 0,69’dan başlayacak.

15 yıl vade ile 5 milyon TL’ye kadar kredi alınabilecek.

ORTA GELİR KAMPANYASI KREDİ FAİZ ORANLARI

TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası kredi faiz oranları kullanılacak kredinin tutarına göre değişecek. 2 milyon liraya kadar alınacak kredide faiz oranı 0,69, 2-4 milyon arasında 0,79 ve 4 milyonun üzerindeki kredilerde faiz oranı 0,99’u bulacak.

TOKİ KONUT KAMPANYASI EVLER NASIL OLACAK?

Sıfır konutlar olacak

Sosyal donatı alanları öncelikli olacak.

Deprem yönetmeliğine uygun, sağlıklı ve güvenli konutlar inşa edilecek.

Sıfır atık ve enerji verimliliğine uyumlu uygulamalarla çevreyi merkeze alan projeler teşvik edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz