23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvurusu İçin Son 5 Gün !...

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvurusu İçin Son 5 Gün ! TOKİ 100 Bin Konut Kura Çekilişi Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi için başvurular 15 Ocak 2020 tarihinde sona eriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesine başvurularu 16 Aralık 2019 tarihinde başlamıştı.Bu süre içerisinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği projeye rekor talep geldi.E Devlet üzerinden yapılan başvurular da dahil olmak üzere Her Yıl 100 bin Yeni Sosyal Konut projesine başvuru sayısı 800 bini aştı.

TOKİ 100 Bin Konut Kura Çekilişi Ne Zaman?

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut için kura çekiliş tarihleri TOKİ tarafından açıklanacak. TOKİ tarafından web sayfasında yapılan kura çekilişi bilgilendirmesine göre;

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

  1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’ce belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz