27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTHY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi 2024 takvimi

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi 2024 takvimi

Emlak Konut ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal konut projesi başvuru süreci geride kaldı. Herhangi bir başvuru ücretinin alınmadığı proje kapsamında gençlere %20, engelli vatandaşlara %5, şehit ve gazi yakınlarına %5 kontenjan ayrılacağı açıklanmıştı. 7 bin 500 TL’den başlayan taksit, %20 peşinat ve 120 ay vade imkanı ile konut sahibi olunabilecek. İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde 12 bin 500 adet konutun inşa süreci başlarken 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin hak sahipleri çekilecek kura ile belli olacak. Peki; THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekilişi tarihi belli oldu mu, kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İstanbul Havalimanı yakınlarında inşa edilecek Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için başvurular geçtiğimiz Haziran ayında tamamlanmıştı. Proje kapsamında 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelere yüzde 20 peşinat, 120 ay vade imkanı ve 7 bin 500 TL’den başlayan taksitlerle sahip olunabilecek. Megakentte evi olmayanların başvuru yapabildiği projede evlerin sahipleri kura ile belirlenecek. Hal böyleyken başvuru yapan kişiler THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekilişi tarihi için gelecek açıklamaları takip ediyor. Peki, THY Emlak Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar…

THY EMLAK KONUT ARNAVUTKÖY EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

İstanbul Havalimanı’na çok yakın mesafede bulunan Yenişehir Arnavutköy Konutları için çalışmalar hızla devam ediyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, geçtiğimiz günlerde inşaat alanını ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bolat, kaba inşaatı bitmiş bir binaya çıkarak 12 bin 500 konutluk projeyi yukarıdan takip etti.

MAYIS-HAZİRAN 2025 TARİHİNDE 3 BİN ADET TESLİM EDİLECEK!

Bolat, Mayıs-Haziran 2025 tarihinde 3 bin adedin teslim edileceğini söylerken THY personeline kuraya ilişkin de bilgi verdi. Kendisi ya da eşinin İstanbul’da evi olmayan ve yönetici vasfı bulunmayan THY personellerine dairelerin verileceğini söyledi.

Bolat’ın açıklaması şu şekilde;

“Sabah, gelişimini yerinde gördüğüm Arnavutköy’deki Emlak Konut GYO ile birlikte yaptığımız proje ilk müjdemdi. Birinci ve ikinci etap olarak yapımına başlanan yaklaşık 3 bin konut 2025 yılının Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilmeye başlayacak. Örnek daireler ise birkaç ay içinde hazır olacak. Videoda da görüleceği üzere çoğu binanın temeli kazılmış ve %60’ının temeli atılmış. Birkaç ay içinde birçoğunun tuğlaları örülmeye başlayacak. Ben de kabası biten bir binanın üst katına çıkarak hem tüm proje alanını gördüm hem de diğer etapların konumuyla ilgili bilgi aldım.”

1- Toplam inşaat alanı: 1.842.549 m2

2- Toplam konut sayısı: 12.456 adet

3- İstanbul Havalimanı’na mesafe: 5,5 Km

4- 2024 Mart ayında örnek daireler görülmeye hazır olacak

5- İlk etap teslim tarihi: Mayıs-Haziran 2025

THY EMLAK KONUT YENİŞEHİR EVLERİ ARNAVUTKÖY PROJESİ

THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy’de İstanbul Havalimanı’na yakın konumda hayata geçirilecek. Yenişehir Evleri Arnavutköy, sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını bünyesinde barındıracak büyük bir şehir vizyonuyla hayata geçiyor.

Sakinlerinin ihtiyaç duyacağı her şey düşünülerek planlanan projede sosyal alanlardan kültürel alanlara, ibadethanelerinden pazar alanlarına kadar tüm imkanlar yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz