29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriThe Stay, Karbon Nötr İlk Otel Grubu Oldu

The Stay, Karbon Nötr İlk Otel Grubu Oldu

Temel ilkelerinde çevre hassasiyeti ve sürdürebilirlik olan The Stay Hotel grubu, tüm otellerinde karbon ayak izini sıfırladı. Uluslararası sertifika alarak tüm grup otellerinde karbon emisyonunu sıfırlayan Türkiye’deki ilk otel grubu olan The Stay sürdürülebilirlik felsefesinde önemli bir adımı tamamladı.

Sıra dışı konumlarda, misafir odaklı servis anlayışını ödüllü mimarların modern tasarımları ile harmanlayarak, eşsiz bir konaklama deneyimi sağlayan The Stay, çevre duyarlılığı konusunda uzun süredir devam eden karbon nötr çalışmalarını tamamladı. The Stay grubu karbon emisyonunu sıfırlayarak Türkiye’deki uluslararası sertifikalı ilk karbon nötr otel grubu oldu. Marka DNA’sında çevre hassasiyetini gözeten ve yaptığı her çalışmada bu duyarlılığı göz önünde bulunduran The Stay’in karbon emisyonu sıfırlama çalışmaları üç aşamalı olarak yapıldı. 

Birinci aşamada, The Stay Nişantaşı, Bosphorus, Warehouse ve Bebek Hotel’in, tüm kullanılan alan ve taşıtların dahil edildiği tüketim planı üzerinden toplam karbon emisyonun ölçümü sertifikalı uzman danışmanlarla birlikte gerçekleştirildi. İkinci aşama; dünyada ve Türkiye’de Gold Standart ve IREC gibi uluslararası sertifikasyon sistemleri tarafından onaylanmış projelere ortaya çıkan emisyon miktarını nötrleyecek oranda yatırım ve destekte bulunuldu. Üçüncü ve son aşamada; tüm bu süreç Bureau Veritas tarafından onaylanarak “Carbon Neutral” sertifikası alındı.

Karbon nötr çalışmalarına geçtiğimiz yıl başladıklarını söyleyen The Stay Yönetici Ortağı Ali İspahani, “The Stay sürdürülebilirlik felsefemizde büyük bir adım attık. Türkiye’deki yeşil projelere yatırım yaparak, uluslararası standartlarda karbon ayak izimizi sıfırladık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda dünyaya ve yeni nesillere karşı olan sorumluluğumuz bizim ilham kaynağımızdı. The Stay olarak şirketimizin çatısı altındaki tüm faaliyetlerimizin sonucunda 2020 yılında ortaya çıkan emisyon miktarını, bu sene yerli ve yeşil enerji projelerine yatırım yaparak “Carbon Neutral” otel zinciri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreç bundan sonra her sene geçmiş senenin değerlerine dair aynı aşama ve çalışmaların gerçekleştirilmesiyle dünyaya ve geleceğe katkıda bulunmaya devam edecek” diye konuştu.

Mimari tasarımlarında çevresel ve sürdürülebilir ilkeleri doğrultusunda restorasyon ve inşa çalışmalarını hayata geçiren Bebek Hotel by The Stay ve The Stay Bosphorus’ta İstanbul’un simgesel yapılarında iç mimari restorasyonları ile önemli tarihi yapıları yeni kuşakla buluşturmuştu. Alaçatı’da bulunan The Stay Warehouse’un yapımı sırasında geçmişte depo olarak kullanılan bir yapı yeniden hayata döndürülmüş ve yapım boyunca otelin etrafında bulunan doğa korunmuş; tek bir ağaç bile zarar görmemişti. Bu anlayışı bir adım ileriye taşınarak, inşaatta kullanılan cam, ahşap ve tuğlaların bir kısmı Anadolu ve Doğu Karadeniz’de terk edilmiş yüz yıllık köy evlerinden geri dönüşümlü olarak tedarik edilmişti. The Stay, gelecek yatırımlarını da bu ilkeler doğrultusunda gerçekleştirerek, doğaya ve çevreye dost projeler hayata geçirecek. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz