27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTermal turizm otelleri 2017

Termal turizm otelleri 2017

Ülkemizde de özellikle Anadolu’da bulunan şifalı sular kış aylarının vazgeçilmez turizmi arasında yer alıyor. Biz Emlakmetrekare.com olarak bu termal turizm alanında faaliyet gösteren tesisleri inceledik. İşte Termal turizm otelleri 2017…

Su banyosu, soluma, içme, çamur banyosu gibi etkinliklerinin yanında fizik tedavi, iklim kürü, egzersiz, rehabilitasyon, diyet, psikoterapi gibi tedavi türlerinin birleştirilmesiyle oluşan Termal turizmin gücü ülkemizde gün geçtikçe artıyor. Yeryüzünden sızan ve bu alanda yayılarak oluşan bu kültür tüm dünyada yaygın olarak kulanılıyor. Ülkemizde de özellikle Anadolu’da bulunan şifalı sular kış aylarının vazgeçilmez turizmi arasında yer alıyor.

Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Genel Sekreteri Ilgaz Nacakoğlu, yaptığı açıklamada, termal turizmin güneş-deniz-kum turizmine göre yaklaşık 3 kat fazla gelirin sağlanabildiği bir alan olduğunu belirtti.

Yani gelişmesi ile birlikte termal turizm ülkede devrim gibi sonuçlar doğurabilir. Biz Emlakmetrekare.com olarak bu termal turizm alanında faaliyet gösteren tesisleri inceledik.


İşte Termal turizm otelleri 2017!

NG Afyon

Termal turizm ve aile oteli olarak bilinen NG Afyon tek, çift kişilik veya aile odaları ile dikkat çekiyor. İçinde bütün lüks otel olanaklarının bulunduğu NG Afyon’da lokasyon da büyük önem taşıyor. Termal bölgesi olarak anılan tesis Afyon- İzmir karayolu üzerinde yer alıyor. tesis; Afyon merkeze 7 km ve Kütahya Zafer Havalimanı’na 45 km mesafede konumlanıyor. Sabah ve akşam yemekleri dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Sabah ve akşam yemeği açık büfe olarak sunuluyor. Akşam yemeğinde alınan su ve lobide beş çayı ücretsiz. A la carte restoran rezervasyonlu ve ücretli. Otelde Tesisin 9500 m² alana kurulu spa ve wellness merkezinde; bayanlara özel, üzeri açılabilen yüzme havuzu; bay, bayan ve karma yüzme havuzları; özel derecelendirilmiş bay-bayan ayrı veya karma olarak ayrılmış termal havuzlar; Fin saunası, bio sauna, aromaterapi odası, Türk hamamları (bay ve bayan ayrı), tepideryum, şok duşları, macera duşları, kar çeşmesi, tekli masaj odaları, çiftli masaj odaları, Shiatsu-Thai masaj süiti, cilt bakım odaları, vücut bakım odaları, Ayurveda masaj odaları, soyunma odaları, wellness gibi hizmetlerden yararlanmak mümkün.

May Thermal Resort

May Thermal Resort 376 odası ile Hüdai Kaplıcaları mevkiinde hizmet sunuyor. Tesis, Sandıklı merkeze 5 km, Afyon şehir merkezine 60 km, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na 79 km ve Denizli Çardak Havalimanı’na 104 km mesafede konumlanıyor. Doğanın termal mucizelerini sunan, tatil ve eğlencenin vazgeçilmez adresi May Thermal Resort & Spa, termalin başkenti Sandıklı’da misafirlerini bekliyor. Sabah kahvaltısı ve akşam açık büfe yemekler ücretsiz. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli, çay pasta ikramı ise ücretsiz sunuluyor. A la carte restoranlar rezervasyonlu ve ücretli. Diskoya giriş ücretsiz, içerde alınan içecekler ise ücretli. Tesisin 7500 m² alana kurulu Thermal & Spa bölümünde; terapi ve kür programları, yarı olimpik termal havuz, kum odası, spa merkezi, fitness salonu, erkek termal havuz (36-38 derece), erkek Türk hamamı, erkek Fin hamamı, kadın Fin hamamı, sauna ve kadın termal havuz (36-38 derece), kadın Türk hamamı, sauna ile ortak kullanımlı termal ve çocuk havuzu bulunuyor. Belirtilen olanakların haricinde fizik tedavi termal havuzu, kapalı yüzme havuzu, kar çeşmesi, açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu, termal özel aile banyoları (karma)*, Uzak Doğu masajları (karma)*, VIP termal özel aile banyoları, VIP karma özel masaj odaları*, buhar banyoları, doktor balıklar (karma)*, macera duşları, kadın ve erkek kuaförü*, çamur banyoları ve çamur havuzları*, tuz odaları, masaj odaları*, saman odası*, hamam bakımları*, cilt ve vücut bakımları (karma)* ile ozon kapsülü* bulunuyor.

İkbal Thermal

İzmir Afyon karayolu mevkiinde 115 bin metrekare arsa alanı üzerinde konumlandırılan teis 286 oda ile hizmet sunuyor. Tesis; Afyon şehir merkezine 9 km ve Uluslararası Zafer Havalimanı’na 49 km mesafede konumlanıyor. İkbal Thermal Hotel & Spa, lüks ve konforu buluşturan odaları, termal suları ve spa merkezi ile misafirlerine keyif dolu bir tatil vadediyor. Tesisin günümüzün mimari anlayışını yansıtan kullanışlı odalarında; dijital kasa, klima, kettle, kablosuz internet, LCD TV ve uydu yayını bulunuyor. Tesiste ayrıca ücretsiz özel otopark, 24 saat açık resepsiyon, lobi ve bagaj muhafazası gibi olanaklar yer alıyor. Spa merkezinde yer alan; sauna, hamam, buhar odası, jakuzi ve masaj uygulamaları misafirlere stresten arınma imkanı veriyor. Tesiste çocuklar için oyun alanı mevcut. Yarım Pansiyon konaklamalarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dışında alınan tüm yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Oda Kahvaltı konaklamalarda sabah kahvaltısı dışında alınan tüm yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli.

Korel Thermal Resort

Kütahya ve Afyon arasında hizmet sunan Korel Thermal Resort 50 bin metrekare arsa alanı üzerinde yer alıyorç 329 otel odası ile termal hizmeti sunan Korel Thermal Resort Afyonkarahisar şehir merkezine 13 km ve Kütahya Zafer Havalimanı’na 45 km mesafede konumlanıyor.Fizik tedavi ve rehabilitasyon, hidroterapi (su tedavileri) ve kaplıca kür tedavileri alanında hizmet veren Korel Thermal Resort Hotel, bilimsellik ve saygınlıkla kişiye özel tedavi seçenekleri sunuyor. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. A la carte restoran rezervasyonlu ve ücretli. Elmas Ana Restoran, kahvaltı ve akşam yemekleri için açık büfe olarak 650 kişi kapasiteyle hizmet veriyor.Tesiste Spa merkezi bay / bayan ayrı ve karma olmak üzere 3 farklı bölümden oluşuyor.

Ramada Resort Kazdağları

Kazdağları Güre mevkiinde 121 odaaı ile hizmet sunan Ramada Resort Kazdağları Edremit merkeze 12 km ve Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na 21 km mesafede konumlanıyor.Tesis Kaz Dağları ile çevrili yemyeşil bir atmosferde, konfor ve huzurun buluştuğu bir tatil sunuyor. Ayrıca Kazdağları ve deniz manzaralı lobi alanında kahve ve çay sunumlarının olduğu patisserie bölümü bulunuyor. Tesiste sabah ve akşam yemekleri dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. A la carte restoran 11.00-17.00 saatleri arasında snack menü olarak, 19.00-23.00 saatleri arasında a la carte menü olarak hizmet veriyor. Tesisin 2.500 m² alana kurulu spa ve wellness bölümünde; Bali masajı, kar çeşmesi, unisex hamam, bayanlara özel hamam, vichy duş, tuz odası, kapalı termal havuz, spa merkezi, spa vital bar, relax odalar, jakuzi, sauna, buhar odası, macera duşu, masaj, kese ve vücut bakımı gibi olanaklar bulunuyor.

Budan Thermal

Afyon’da 26 bin metrekare arsa alanı üzerinde konumlandırılan Budan Thermal 157 odası ile hizmet veriyor. Tesis, Afyonkarahisar şehir merkezine 5 km, Kütahya Zafer Havaalanı’na 40 km ve Süleyman Demirel Havalimanı’na 140 km mesafede konumlanıyor.Afyon’’da yer alan Budan Thermal Spa Hotel & Convention Center, sahip olduğu imkanlar ile misafirlerine unutulmaz bir konaklama fırsatı sunuyor. Tesiste Oda Kahvaltı konaklamalarda, sabah kahvaltısı dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Yarım Pansiyon konaklamalarda, sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Tesiste bulunan spa bölümünde hamam, fitness center, buhar ve tuz odası ile sauna ücretsiz; doktor balıklar, ozon sauna, özel aile banyoları, ayak detoksu, masajlar, bataklık mağarası ve kil banyosu ise ücretli hizmet veriyor.

Kaya İzmir

İzmir Balçova’da 40 bin metrekare arsa lanı üzerinde hizmet veren otelde 316 oda bulunuyor. Balçova mevkiinde bulunan tesis; İzmir şehir merkezine 8 km, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 20 km, Çeşme merkeze 80 ve Kuaşadası merkeze 100 km mesafede konumlanıyor. İzmir’de bulunan termal tesis, sunduğu hizmet ve olanaklarla misafirlerine huzurlu ve dinlendirici bir tatil atmosferi sunuyor. Oda Kahvaltı konaklamalarda; sabah kahvaltısı dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Yarım Pansiyon konaklamalarda; sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Tesiste akşam yemekleri set menü olarak veriliyor. A la carte restoran rezervasyonlu ve ücretli. Tarihte Agamemnon Kaplıcaları olarak geçen ve antik dönemlerden bugüne iyileştirici termal suyuyla ünlü bir kaplıca merkezi olarak kabul edilen Balçova, termal suyunun sahip olduğu zengin mineral yapısı ve içerdiği az miktardaki radyoaktivite ile birçok rahatsızlığa şifa oluyor.

Limak Yalova Thermal Boutique

Yalova’da 7 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Limak Yalova Thermal Boutique 48 odaya sahip. Yalova Termal Yerleşim Bölgesindeki tesis, Yalova şehir merkezine 12 km, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 64 km mesafede konumlanıyor. Tarihi bir değer taşıyan ve yeni restore edilen tesis, 48 VIP odası ve konforuyla misafirlerine özel bir tatilin kapılarını açıyor. Oda Kahvaltı konaklamalarda; sabah kahvaltısı dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Yarım Pansiyon konaklamalarda; sabah ve akşam yemekleri dışında alınan yiyecekler ücretli. Tesis genelinde alınan tüm içecekler ücretli. Tesisin spa bölümünde; açık termal havuz, buhar odası, sauna, hamam, güzellik merkezi bulunuyor.


Sandıklı Thermal Park

40 bin metrekare arsa alanı üzerinde 261 odası ile hizmet veren Sandıklı Thermal Park Hüdai Kaplıcaları mevkiinde yer alıyor. Tesis, Sandıklı merkeze 6 km, Afyonkarahisar şehir merkezine 60 km ve Süleyman Demirel Havalimanı’na 80 km mesafede konumlanıyor. Misafirlerine sağlıklı ve huzur dolu bir tatil sunan tesis, tatil keyfini ikiye katlıyor. Alkolsüz Her Şey Dahil konaklamalarda; açık büfe sabah kahvaltısı, öğle saatlerinde çorba servisi ile aperatif büfe ve akşam açık büfe yemekler ücretsiz. Tesisin belirlemiş olduğu markalar dahilinde alkolsüz içecekler 10.00- 24.00 saatleri arasında ücretsiz. Sadece lobi katında self servis çay, açık su, instant kahve, açık meyve suyu, 10.00-24.00 arası ücretsiz. Akşam yemeklerinde alınan self servis çay, instant kahve, açık su ve konsantre meyve suyu ücretsiz. Otel, Sodyum, kalsiyum, sülfat ve bikarbonatlı sular grubundan faydalanılıyor. Sudan gelen pozitif enerji size anı yaşamanın ayrıcalığını sunarak ruhunuzu dinlendirecek.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz