29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTepe İnşaat ‘Tepe USA’ şirketini kurdu

Tepe İnşaat ‘Tepe USA’ şirketini kurdu

Yurtdışında konut yatırımı yapmak için düğmeye basan Tepe İnşaat, Washington’da ‘Tepe USA’ şirketini kurdu. Miami, Washington ve Boston’da fizibilite çalışmaları yapan şirket Amerika’da ilk konut projesine 2018’de başlayacak.

 

Tepe İnşaat, yatırımcı rolü ile ABD’ye açılıyor. Amerika’da ‘Tepe USA’ şirketini kurarak, bölgedeki yatırım fırsatlarını yakın takibe alan şirket, Miami, Washington ve Boston’da çalışmalarını yoğunlaştırdı. 3-4 farklı arsa üzerinde görüşmelerin sürdüğünü ve ilk projeye 2018’de başlayacaklarını belirten Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, aynı zamanda ABD’de taahhüt işleri de yapma hedeflediklerini söyledi. Oğuz, “Yatırımlarımızı ve pazarlarımızı çeşitlendirmeye karar verdik. İngiltere, Kanada ve ABD’yi inceledik. Sonuç olarak ABD’de karar kıldık” dedi.

Oğuz, “Malikler maalesef kısa dönem kârına bakıyor. Oysa ortaya çıkacak değer önemli. İstanbul’da birçok noktada her hak sahibine konut vermek için küçük küçük metrekareli evler yapılıyor. Bunlar önümüzdeki süreçte pazarda sorun yaratabilir. Bu nedenle hak sahipleri ortaklaştırılmalı ve yaşanabilir büyüklükte ev yapılmalı. Bir de uzlaşma kültürümüzde sorun var. Kimi hak sahipleri kendini ‘altın hisse’ görüyor ve diğer hak sahiplerine kıyasla fazla bedeller talep ediyor. Dönüşüm altyapısı bu tür beklentileri ortadan kaldıracak şekilde düzenlenmeli” diye konuştu.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz