24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriTeknik Yapı İzmir Projesi İçin Halk GYO İle Güçlerini Birleştirdi

Teknik Yapı İzmir Projesi İçin Halk GYO İle Güçlerini Birleştirdi

Teknik Yapı İzmir Alsancak projesi için Halk GYO ile güçlerini birleştirdi. Yüzde 50-yüzde 50 ortaklığa imza atan iki dev şirket, projenin 6 ayda tasarım çalışmalarını tamamlamayı planlıyor…

Emlak Konut İzmir Alsancak arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini 1 milyar 672 milyon TL arsa satışı karşılığı satış toplam geliri, yüzde 35 Emlak Konut payı ve 585 milyon 200 bin TL arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri ile kazanan Teknik Yapı proje için Halk GYO ile güçlerini birleştirdi. Bugün düzenlenen basın toplantısında ortaklık için imzalar atıldı.

Toplantıda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Halkbank ve Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı R. Süleyman Özdil, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feyzullah Yetgin proje ve ortaklık hakkında bilgi verdi.

Yüzde 50-Yüzde 50 Ortaklık
İzmir’in kalbi Alsancak’ta yaşama geçirilecek proje ticaret, konut ve turizm alanlı karma özelliklere sahip olacak. Tasarım çalışmaları başlanan projenin detaylarının 6 ay içerisinde belli olması bekleniyor. Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir Alsancak projesinde tüm gelir ve giderler ile elde edilecek karı yarı yarıya paylaşacak.

6 milyon metrekareyi aşkın alanda 20 bine yakın konut inşa ettiklerini Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Emlak Konut’un 3 projesinde yer aldıklarını ve bu projelerde hala konuşulmaya devam edilen başarılar elde ettiklerini ifade etti.

“Projenin Lokasyonu ve Büyüklüğü İlgimizi Zirveye Çıkardı”
Emlak Konut önderliğinde ilk olarak Evora Denizli projesi ile Anadolu’ya açıldıklarını belirten Durbakayım, yine Emlak Konut ile Anadolu açılımına İzmir ile devam ettiklerini söyledi. Durbakayım, “Projenin İzmir’de olması, ayrıca lokasyonunun Alsancak Kordon gibi şehrin kalbinde olması ve büyüklüğü ihaleye olan ilgimizi zirveye çıkardı” diye konuştu.

İzmir Alsancak projesinde Teknik Yapı ile güçlerini birleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Halk GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, proje tasarımını 6 ayda tamamlayıp, hızlı bir şekilde inşaata başlamayı planladıklarını söyledi.

Ortaklıktaki Amaç Türkiye’ye İvme Sağlamak
“Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında, ortaklaşa proje geliştirme tekliflerini değerlendirdiklerini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı’nın 43 yıllık sektör deneyimini ve birikimini daha büyük hedeflere taşımak için köklü ve deneyimli ulusal bir marka ile sinerji yaratmaya karar verdiklerini söyledi.

İki lider şirketin güç birliği için bir araya geldiğini ifade eden Umut Durbakayım, “Bu birlikteliğin hedefi proje bazlı değil, ticari bir amaç için oluşmuş birliktelik değil. Ekonomiye, bölgeye, istihdama ve Türkiye’ye canlandırıcı bir ivme ve yeni katma değerler sağlamaktır” dedi.

Maide KARADAĞ/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz