18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleri"TCMB faiz indirimi taşıt ve konut kredilerine yansımadı"

“TCMB faiz indirimi taşıt ve konut kredilerine yansımadı”

Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan indirmesinin ardından kredi karşılaştırma platformu HangiKredi CEO’su Oray Durmazoğlu, özel bankaların ihtiyaç kredisinde 24 ay ve altı vadelerde aylık 20-30 baz puan arası faiz düşürdüğünü, taşıt ve konut kredilerinde ise henüz bir düşüş olmadığını söyledi.

Geçen hafta Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 13’e indirmesi akıllara “Bankalar kredi faizini düşürdü mü?” sorusunu getirdi.

Kredi karşılaştırma platformu HangiKredi CEO’su Oray Durmazoğlu konuyla ilgili özel bankaların ihtiyaç kredisinde 24 ay ve altı vadelerde aylık 20-30 baz puan arası faiz düşürdüğünü, taşıt ve konut kredilerinde ise henüz bir düşüş olmadığını ancak ilerleyen günlerde özellikle konut kredisinde bu düşüşü beklediklerini kaydetti.

Kendilerine gelen talebin son iki-üç aydır zaten yüksek seyrettiğini, açıklama ile herhangi bir değişiklik yaşanmadığını belirten Durmazoğlu, faiz indiriminin talebi ekstra yükseltmediğini aktardı.

Durmazoğlu, “Fakat 1-2 hafta içinde daha çok bankanın indirime gitmesiyle talebin daha da artacağını söyleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz