26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriTarık Sezer kimdir? Tarık Sezer kaç yaşında?

Tarık Sezer kimdir? Tarık Sezer kaç yaşında?

Oses Türkiye orkestra şefi olan Tarık Sezer kimdir? Tarık Sezer kaç yaşında?

1964 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tarık Sezer, Tv 8’de yayınlanan O Ses Türkiue adlı programın orkestra şefi ve müzik direktörüdür.

İstanbul Belediye Konservatuarı’na girerek müziğe adım atan Tarık Sezer, 9 Yıl boyunca çello, piano,kompozisyon dersleri almıştır.

1984 yılında mezun olan Tarık Sezer, Topkapı Orkestrası’ndan teklif alıp bu orkestrada çalışmaya başlamıştır.

1985 yılında Aydın Karabulut, Gürol Ağırbaş, Tahsin Endersoy ve Erkan Oğur ile kuran Tarık Sezer 1985­ 1989 yılları arasında başta Zülfü Livaneli olmak üzere bir çok sanatçıya eşlik etmiş ve albümlerinin müzik direktörlüğü ile aranjörlüğünü üstlenmiştir.

Leman Sam ile 3,5 yıl çalışan Tarık Sezer, 1994 yılında Sertab Erener ile çalışmaya başlamıştır. Sezer aynı yıl Yıldız Tilbe’nin Delikanlım, Gökhan Kırdar’ın “Yerine
Sevemem” albümlerinin müzik direktörlüğünü ve aranjörlüğünü yapmıştır.

Tarık Sezer, 1995 yılından beri Kenan Doğulu’ya stüdyo ve sahne çalışmalarında müzik direktörü ve aranjör olarak eşlik etmektedir.

Pop Star, Şarkı Söylemek Lazım, Bir Şarkısın Sen, Akademi Türkiye gibi müzik programlarındaki orkestraların müzik direktörlüğü yapmıştır.

“Yok Böyle Dans”ın Müzik Direktörlüğünü ve de orkestra şefliğini yapmış olan Tarık Sezer, 10 Ekim 2011 tarihinden beri Oses Türkiye orkestra şefi ve müzik direktörlüğünü üstlenmektedir.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz