28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriTapu harcına düzenleme geliyor

Tapu harcına düzenleme geliyor

Varlık fonları ile ilgili eğerlendirme yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal tapu harçlarına düzenleme geleceğinin de bilgisini verdi.
MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu’na ilişkin detayları açıkladı. Ağbal, “2000 öncesinde kamunun açıkları KİT bütçeleri içinde gizlenirdi, bunu 2000’li yılların başında değiştirdik. Bunun için her yıl bütçeye ödenek konuluyor. Varlık Fonu’na devredilen bütün kurum ve kuruluşların kanunla verilmiş görev zararları aynen ödenmeye devam edilecek. Mevzuatın bütün hükümleri aynen işlemeye devam ediyor, bu şirketler nasıl yönetiliyorsa o şekilde yönetilecekler” dedi.

Ağbal, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer olmak üzere yüzde 4 olarak alınan tapu harcının farklılaştırılmasına yönelik düzenleme yapılacağını da söyledi. Ağbal, “Ben birinci ya da ikinci el satışta alınan yüzde 4’lük vergiyi düşürmek istediğimde bütün satışlardaki oranı düşürmek zorundayım. Şimdi alınacak yetkiyle konut ve işyerleri için farklılaştırılabilecek. Örnek veriyorum, konutta 150 metrekarenin altında konutlarda yüzde 3 yaptık diyebileceğiz. Alınacak yetkiyle 150 metrekare üstü ve altındaki konutlarda, büyükşehir ve illere göre, konutun vergi değerine göre değiştirebilirim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz