26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriTapu Harcı Yapının Gerçek Değeri Üzerinden Yapılacak

Tapu Harcı Yapının Gerçek Değeri Üzerinden Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tapu harcı düzenlemesi ile tapu devirlerinin, yapının gerçek değeri üzerinden yapılacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tapu harcı düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.Bakan Kurum, şu anda piyasada haksız bir rekabet olduğunu, bu düzenlemeyle birlikte ortadaki adaletsizliğin kalkacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada, ” Bugün piyasada vatandaşımız konutu kaç liradan alıp satıyorsa eğer aynı değerden de tapuda bedelini göstersin, düzenleme buna ilişkindir. Şu an haksız bir rekabet söz konusu.Konutunu 300 bin liraya satan vatandaşımız emlak rayiç değeri, beyan değeri neyse onu gösterebiliyor. Tabii ki göstermeyen vatandaşlarımız da var. Burada hakkaniyet olması adına, adalet olması adına gerçekten satış fiyatı neyse bu değere ilişkin tapu harcının da o değer üzerinden alınmasına ilişkin bir düzenlemedir.Değerlemeler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz bünyesinde de yapılacak, sermaye piyasası kurulunca onaylı ekspertiz firmalarınca da yapılacak, bu sayede ortadaki adaletsizliği, haksızlığı gidermiş olacağız.” açıklamasını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz