4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTaksim Alman Hastanesi Üniversite Mi Oluyor?

Taksim Alman Hastanesi Üniversite Mi Oluyor?

2013 yılından beri kapalı olan Alman Hastanesi’nin ne olacağı uzun süredir merak konusuydu. Ortaya atılan bir iddiaya göre hastanenin İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacağı konuşuluyor…

Taksim Sıraselviler’de Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren Alman Hastanesi’nin tüm kullanım hakları 1990’ların başında Alman hükümeti tarafından İstanbul Erkek Lisesiler Eğitim Vakfı’na devredilmiş ve hastane 1992’de Üniversal Grup bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Alman Hastanesi grubun ekonomik krize girmesi sonucu hastane 2013’de kapanmıştı. Vakfın açtığı dava sonucu mahkeme Üniversal Grup için tahliye kararı verdi. Sağlık alanı dışında kullanılmasına izin verilmeyen binanın ne olacağı da merak konusuydu.

Yeni bir iddiaya göre Alman Hastanesi’nin İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacağı söyleniyor. İddialara göre bina Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz tarafından kurulan İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacakmış.

Berna Yılmaz’ın kuracağı üniversite, ağırlıklı olarak sağlık alanında bölümlerden oluşuyor. Berna Yılmaz’ın İstanbul Kent Üniversitesi için Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan alınan olurun dışında henüz somut bir adım yok.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz