6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTahran Türk Ticaret Merkezi açılışa hazır

Tahran Türk Ticaret Merkezi açılışa hazır

Tahran’da Türk firmalarının ürünlerini sürekli sergilemelerine imkan veren standların bulunduğu Türk Ticaret Merkezi resmi açılışı için hazır.
Tahran’da Türk firmalarının ürünlerini sürekli sergilemelerine imkan veren standların bulunduğu Türk Ticaret Merkezi resmi açılışı için hazır. Tahran Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Temsilcisi Mehmet Ali Erkan “Komşumuz olması, tarihi bağlarımızın bulunması ve stratejik olarak çok önem vermemiz nedeniyle bu projenin startını İran’dan veriyoruz. Firmalarımız ürünlerini yerleştirdiler. Sayın Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin teşrifiyle resmi açılışını yapacağız.” dedi.

Erkan, “İhracatçılarımızı buraya getirerek güven ortamını güçlendirmek ve ticaret hacmini arttırmak istiyoruz. 4 bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan merkezimiz Tahran’ın kuzeyinde prestijli bir bölgede yer almaktadır. Merkezde tekstil, konfeksiyon kimya ve mobilya sektöründen 125 firma bulunuyor. Yine Türkiye’den gelecek işadamları heyetlerinin İranlı işadamlarıyla ikili görüşmeler yapabilecekleri salonlarımız var. Düzenli olarak bu görüşmeleri planlıyoruz. Tahran’da ofis açmak isteyen firmalarımız TİM aracılığıyla başvurularını yapmaları durumunda yeni binalar tutabiliriz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz