16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriTabanlıoğlu İmzalı Selçuklu Kongre Merkezi Açıldı

Tabanlıoğlu İmzalı Selçuklu Kongre Merkezi Açıldı

Tabanlıoğlu Mimarlık imzası taşıyan Selçuklu Kongre Merkezi kapılarını açtı…

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Selçuklu Kongre Merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Selçuklu Kongre Merkezi, tek bir çatı altında farklı işlevlere sahip bağımsız kütlelerden oluşuyor.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde açık, yarı-açık ve kapalı fuaye mekanlarını paylaşan amfi formunda çok balkonlu bir kongre salonu, tiyatro salonu, birleşebilme özelliğine sahip üç bölümden oluşan balo salonu, kongre merkezi, restoran, kafe, tematik dükkanlar, cep sineması, atölyeler ve toplantı mekanları yer alıyor.

Havalimanı ile kent merkezi arasındaki anayol üzerinde konumlanan Selçuklu Kongre Merkezi’nin konut bölgesine yakınlığıyla gündelik yaşamın bir parçası haline gelmesi öngörülüyor.

İnsanların barış içerisinde bir arada yaşamasında, hoşgörü ve karşılıklı benimsemenin bir aracı olarak kültür yapılarının imgesel bir anlamı olduğunu vurgulayan Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, ‘İnsanlık tarihinin ilk yerleşimlerinden biri olan ve farklı medeniyetlerin izlerini barındıran Konya’nın bugünkü kentsel dokusu, Anadolu Selçukluları dönemine kadar uzanan tarihi zenginlikleri barındırıyor” dedi. Gürsel, “Mevlana gibi birçok değerli düşün ve kültür hazinesinin izlerini zamanımıza taşıyan özellikleriyle Konya, çağdaş gelişimini ve kültür merkezi olma özelliğini bugün de sürdürüyor. Kentin kültürel değerleriyle bütünleşen, sosyal rastlaşmalar ile bir araya gelmeye verilen önemi vurgulayan, toplumun sanatsal ve kültürel yaşantısını, mirasını simgeleyen bir kimlik taşıması hedeflenen bu yapı, çağdaş mimarlığın Konya şehrindeki öncülerinden olacaktır” diye konuştu.

“SKM kentin gündelik temposuyla bütünleşecek”
Günümüzde, kilitli kapıları sadece aktiviteler olduğunda açılan bu tür toplantı ve gösteri merkezleri kapalı kutular olarak kapasitelerinin altında hizmet verdiğini kaydeden Murat Tabanlıoğlu şöyle konuştu: “Ana işlevleri dışında birçok ikincil işlevi barındıran yan mekânlarıyla Kültür Merkezi günün her saatinde ve tüm yıl boyunca kentlinin kullanımına açık olmalı. Binayı çevreleyen meydanlardan itibaren, SKM, her katta tüm mekanları birleştiren lobileriyle, atölyeler, sergi alanları, lokanta ve kafe gibi mekânlarıyla, kamusal alanın doğal uzantısı olarak kentin gündelik temposuyla buluşacak. Teraslarla elde edilen açık hava alanlarıyla birlikte, yapının mimari organizasyonu tüm mekânların ortak kullanımına açık fuayelerin bir bölümünün yarı açık olmasını sağlıyor. Bir kentsel buluşma meydanı olarak, binanın çevresi, açık hava sergilerine ve aktivitelerin gerçekleşmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlandı.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz