4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriSur Yapı'nın 'yüzük taşı' Excellence Koşuyolu satışa çıktı!

Sur Yapı’nın ‘yüzük taşı’ Excellence Koşuyolu satışa çıktı!

Bugüne kadar bir çok konut projesi üreten Sur Yapı yeni projesi Koşuyolu’nda yer alan Excellence Koşuyolu projesini satışa çıkardı. Projede fiyatlar 900 bin liradan başlıyor…

Sur Yapı yeni yaşam oluşurmaya devam ediyor. Bugüne kadar bir çok konut projesi üreten Sur Yapı yeni projesi Koşuyolu’nda yer alan Excellence Koşuyolu projesini satışa çıkardı. Excellence Koşuyolu projesi için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas katıldı.

700 milyon lira yatırım değeri olan proje Koşuyolu bölgesinde Sur Yapı imzası ile yükselecek. Sur Yapı Excellence Koşuyolu Avrasya tünelinin Anadolu Yakası’nın girişinde inşa ediliyor. 57 bin 700 metrekare inşaat alanı bulunan projede 184 daire ve 27 ticari birim bulunuyor.

Projede bulunan daireler Kız Kulesi, Haydarpaşa, Adalar, Tarihi Yarımada ve şehir manzarasına hakim bir konumda bulunuyor. Projede teslimlerin 30 ay içinde yapılması planlanıyor.

Excellence Koşuyolu projesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Excellence Koşuyolu’nun apartman bloğunda yer alan daireler geniş ailelere özel olarak tasarlandı. Apartman bloğunda yalnızca 3+1, 4+1 ve dubleks dairelerin yer aldığı projede 3+1’ler 204 – 227 metrekare aralığında, 4+1’ler 246 — 381 metrekare aralığında tasarlandı. Apartman bloğu dışındaki diğer 4 blokta ise özellikle 57 – 69 metrekare aralığında 1+1 ve 97 – 156 aralığında 2+1 az katlı daireler ve home ofisler yer alıyor.

2017 yılına Kağıthane projesi ile başladıkları ancak onu tanıtma fırsatı olmadığını ve bugün Koşuyolu projesini tanıttıklarını belirten Altan Elmas ‘ Bu arazi Koşuyolu için önemli bir araziydi. 1 buçuk yıldır bu proje için hazırlanıyoruz. Son dönemde Avrasya Tüneli ile arazi çok daha değerlendi. Önemli bir arazi ve lokasyon. Zaten Koşuyolu çarpık yapılaşmanın olmadığı İstanbul’un en değerli semtlerinden bir tanesi. Biz de bölgenin değerlerine değer katacak bir proje yapmaya gayret ettik. Az katlı evlerin bulunduğu Koşuyolu bölgesinde çok güzel bir doku meydana gelmiş oldu. 4-5’er katlı 4 blok inşa ederek ve gezi alanları ile birleştirerek bir doku tasarladık. Zemin katlarında çok büyük teras alanları olan bir doku oluşturmaya çalıştık. Kapalı bir site gibi yapmadık. Kreatif bir çalışma yaptık. Doğal taş ve ahşap gibi sıcak malzemeler kullandık.’ dedi.

Metrekaresi 15 bin lira!
Excellence Koşuyolu projesinde konutların ortalama metrekaresi 15 bin lira olarak belirlendi. Projede home ofislerin fiyatları 900 bin liradan başlıyor.

Peşin ödemede indirim
Koşuyolu üzerinde inşa edilen Excellence Koşuyolu projesinde konut seferberliği kapsamında bir çok ödeme planı geliştirildi. Projede 60 ay 0 faiz yada 120 ay 0,45 faiz fırsatı ile konut alabiliyorsunuz. Excellence Koşuyolu projesinde ayrıca peşin ödemelerde indirim de uygulanıyor.

‘1 ayda 215 daire sattık’
Konut kampanyalarının devam ettiğini belirten Altan Elmas, konut sektöründe olumlu bir havanın olduğunu ve Ocak 15’te başlattıkları kampanya kapsamında 215 daire sattıklarını ve 143 milyon lira da bir ciro elde ettiklerini belirtti.

2017’de 1 milyar TL’lik satış hedefi
Elmas, ‘Toplamda 3600 konutluk bir konut portföyümüz var. Önümüzdeki aylarda 2-3 projeyi daha satışa çıkaracağız. 2016 yılında yüzde 22’lik bir büyüme ve 650 milyon lira ciro elde ettik. Bizim toplamda 3.6 milyar TL portföy büyüklüğümüz var. Biz bu 3.6 milyar TL’nin 1 milyar TL’sini 2017 yılında satışa dönüştürmeyi hedefliyoruz’ dedi.

‘Müşterilerimizin yüzde 75’i oturumcu’
Daha çok konut projelerinde 400-500 konut ölçeğini iyi bir ölçek olarak gördüklerini belirten Elmas, şehrin merkezinde 1000-1500 konutluk projelerin üretileceği arsaların artık bulmanın mümkün olmadığını belirtti. Elmas, ‘Bizim konutlarımızı satın alan müşterinin yüzde 75’i oturumcu müşteri. Bu çok önemli bir konu. Yatırımcılar da yüzde 25 seviyesinde olunca sağlıklı bir ikinci el seviyesi oluşuyor projede. Yatırım maksadıyla konut alan yatırımcılarımızın da en az yarısı konutlarını kiraya veriyor’ dedi.

Eyüp İyigün/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz