30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriSur Yapı Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesinde Talep Toplamaya Başladı

Sur Yapı Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesinde Talep Toplamaya Başladı

Sur Yapı, toplam 19 bin konutun hayata geçirileceği Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümde talep toplamaya başladı…

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez Santral kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek olan Suryapı proje için ön talep toplamaya başladı.

1 milyon 300 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Kepez Santral kentsel dönüşüm projesi kapsamında 19 bin konut, kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, ofisler ve ticari alanlar yer alacak.

Proje kapsamında araziden çıkarılan hafriyat geri dönüştürülerek proje yapımında kullanılacak. Günde ortalama bin 800 ton molozun dönüştürülmesi öngörülüyor.

Haziran’da İnşaat Başlıyor
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini üstlenmiş olmaktan çok heyecanlı olduklarını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas; “Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe, Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini sorunsuz yürüterek Türkiye için de örnek bir çalışma sergiledi, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu aşamadan sonra projeyi biz devralacağız ve proje ile Antalya’ya katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Projede yaklaşık 19 bin konut yer alıyor, bunlardan yaklaşık 5 bini hak sahiplerinin konutları. Tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşa sürecine başlamayı hedefliyoruz” dedi.

İlk 2 Günde 24 İlden Ön Talep
Ön talep sürecindeki ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Elmas, “Projemizde çok kısa bir süre önce ön talep toplamaya başladık. Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir’in de aralarında bulunduğu toplam 24 ilden şimdiye kadar yoğun talep aldık. Antalya özelinde ise Muratpaşa (Merkez), Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere 13 farklı ilçeden talep aldığımızı söyleyebilirim. Ayrıca yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızdan da talepler alıyoruz. Antalya bütün Türkiye’nin ve yurtdışında yaşayan herkesin ikinci evini almak istediği şehrimiz. Bu durumu ilk gelen taleplerden çok net müşahede ettik. Biliyorsunuz özellikle Rus turistlerin konut alımında Antalya önemli bir pazar” dedi.

Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istediklerini ifade eden Elmas, “İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için karlı bir yatırım olacak. Türkiye’nin en önemli uluslararası markalarından Antalya’da proje için ön talep bırakanlar ilk fiyat avantajı ve öncelikli ev seçme hakkına sahip olacaklar” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz