19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriSultanahmet Camii'nde Restorasyon Başlıyor

Sultanahmet Camii’nde Restorasyon Başlıyor

Sultanahmet Camii’nde önümüzdeki hafta restorasyon çalışmaları başlıyor. Camide tarihin en kapsamlı restorasyonu gerçekleştirilecek…

Sultanahmet Camii’nde tarihin en kapsamlı restorasyonu başlıyor. Sultanahmet Camisi avlusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni dün gerçekleştirildi.

Sponsorluğunu Starwood Orman Ürünleri AŞ’nin üstlendiği restorasyon çalışmalarının bir hafta içinde başlaması planlanıyor. Ziyaretleri engellemeyecek şekilde sürdürülecek olan çalışmaların 4 yılda tamamlanması planlanıyor.

Çalışmalar kapsamında caminin üst kurşun örtüsü sökülerek yenilecek. Cami genelinde cephe temizliği yapılacak, iç ve dışındaki taş ve mermer kaplamaların raspa, sağlamlaştırma ve ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek. Minarelerinde restore edileceği çalışmalarda çinilerinde konservasyonu yapılacak.

Gerekli görülmesi durumunda camide güçlendirme çalışmaları da gerçekleştirilecek. Bunların yanı sıra dış avluda çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek ve tuvaletler yenilenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz