28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriSosyal konut projesinde tüm detaylar!

Sosyal konut projesinde tüm detaylar!

TOKİ’nin üreteceği konut projesinde dar gelirlinin daha kolay ev sahibi olmasını sağlayacak. İşte Sosyal konut projesinde tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız” sözlerine müjdesini verdiği müjdesini verdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Posta Gazetesi’nin haberine göre Sosyal konut projesinde tüm detaylar masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği proje, ev hayali kuran vatandaşlar için büyük heyecan ve merak uyandırdı. Habertürk’ten Bülent Aydemir, dev projeyle ilgili bir kaç detayı aktardı. Buna göre, TOKİ, bütün kapasitesini zorlayarak ve devlet kurumlarından da destek alarak iki yılda acil olarak 200-300 bin konut üretmeyi planlıyor.

Konutların fiyatları, 3+1 daire için Türkiye genelinde ortalama 800-900 bin TL olacak. Bu fiyatlar biraz yukarı çıkabilir. Konut vadeleri 10 yıldan başlayıp 15 yıla kadar devam edecek. Taksitler daha düşük olsun diye vade süreleri bazı projelerde 15 yıldan daha fazla da olabilir. Buna siyasi irade karar verecek.

GELİRİ 14 BİN TL ALTINDA OLANLAR BAŞVURACAK
Dar gelirli ve oturacak konutu bulunmayan aileler hedef kitle. Aylık geliri 14 bin TL’nin altında olan vatandaşlar, bu konutlara başvurabilecek.

TAKSİTLER 2-3 BİN TL’DEN BAŞLAYACAK
Konutların taksitleri büyüklüğüne göre 2-3 bin TL’den başlayacak. Konut taksitleri, memur maaş artışlarına endeksli olacak.

Konutların borcu bitene kadar satışlarına izin verilmeyecek. Ticari amaçlarla konutların alınıp satılmasına engel olacak tedbirler alınacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz