19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriSosyal Alanı Fazla, Geniş Ofisler Talep Görüyor

Sosyal Alanı Fazla, Geniş Ofisler Talep Görüyor

Pandemi ile birlikte çalışma sistemleri de çalışma ortamları da değişti. İş hayatında yaşanan bu değişiklik evden çalışma düzeni ile ofis çalışma sisteminin birlikte harmanlandığı hibrit çalışma modeline dönüştü. Aşılanmanın hızlanması ile birlikte ofislere geri dönüşlerin daha da artacağını belirten Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, “Pandemiden sonraki süreçte de bu yeni çalışma şekilleri ofislerin işlevlerinde farklılıklara gitmesine ön ayak olacak. Ofislerde sosyal kolları öne çıkan, geniş alanlara sahip mekanlarla home-ofisler tercih edilecek” dedi. Başyazıcıoğlu, sektöre yabancı yatırımcının ilgisinin yüksek olduğunun altını çizdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada pek çok şirket kısa sürelerle de olsa uzaktan çalışma modelini deneyimledi. İş hayatında yaşanan bu değişiklik evden çalışma düzeni ile ofis çalışma sisteminin birlikte harmanlandığı sistemi de beraberinde getirdi. Hibrit çalışma modeli olan bu sistemin benimsendiği ofislerde, sürece uyum sağlamak adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Aşılanmanın hızlanması ile birlikte ofislere geri dönüşlerin daha da artacağını belirten Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, “Pandemi ile birlikte evden çalışma, hibrit çalışma gibi çalışma yöntemleri daha çok firma tarafından kullanılmaya başlandı. Fakat bazı işler vardır ki etkileşim, sinerji ve fiziki zorunluluk gerektiriyor. Bu nedenle bu süreçte firmalar çoğunlukla hibrit modele geçti veya esnek çalışma şartları oluşturdu. Pandemiden sonraki süreçte de bu yeni çalışma şekilleri ofislerin işlevlerinde farklılıklara gitmesine ön ayak olacak. Ofislerde sosyal kolları öne çıkan, geniş alanlara sahip mekanlarla home-ofisler tercih edilecek” dedi.

Ofiste teras ve verandalar önem kazandı
Yaşanan bu süreç sonrasında ofislerin tasarımlarında birtakım değişikliklerin meydana geldiğini anlatan Başyazıcıoğlu, “Bu süreçte ofislerin dizaynında değişiklikler hız kazandı. Ofiste taze havanın olması, havalandırma filtrelerinin çalışması, asansörlerde sınırlamalar, temassız giriş çıkışlar daha da önemli hale geldi. Now Bomonti olarak akıllı bina olmamızın avantajını yaşadık. Dokunmatik asansör sistemiyle gün içerisindeki iş yoğunluğunda bina içerisinde hızlı ve pratik bir çözüm sağladık. Geniş ofislerimizle metrekareye düşen kişi sayısının yüksek olduğu yapımızda, her bir ofise birbirinden bağımsız yüzde 100 temiz hava sağlıyoruz. Bu özel havalandırma sistemine ek olarak açılan cam sistemi ve ofislerde bulunan teraslar ile de temiz havaya ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Pandeminin başladığı günden itibaren hijyen standartlarının üst düzeyde işlediği Now Bomonti’de ortak kullanım alanları, asansör ve lobi gibi özellikle temasın yoğun olduğu zeminlerde rutin temizlik (hijyen) ve dezenfekte işlemleri aksatmadan gerçekleştirdik. Pandemide ofislerin teraslı ve verandalı olması ön plana çıktı. Now Bomonti’nin ara katlarında teraslar bulunurken, her ofise özel veranda seçenekleri de var” diye konuştu.

Yabancı yatırımcının ilgisi yüksek
Ofislere yatırımcının ilgisinin artığını belirten Başyazıcıoğlu sözlerini ise şöyle sürdürdü: “İnşaat sektöründeki maliyet endeksi artmasına rağmen inşaatlar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarında da gördüğümüz üzere Türkiye’de yerli yatırımcının yanında özellikle Orta Doğu ve Asya ülkelerinden yabancı yatırımlar da artıyor. Yabancı yatırımcı noktasında biz de özellikle Libya ve İran’dan gelen yatırımcılarla görüşüyoruz. Pandemi etkisinin sürmesine, yüksek faizlere rağmen 2021 yılının ikinci yarısından itibaren sektörde büyümenin daha da devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Ofislerde yüzde 50 kapasite ile çalışılıyor
Karaca, Thanx Mimarlık, Rem People, Grow Hub, Grow in EMEA, MACFit ve daha birçok markaya ve çalışanlarına uygun çalışma ortamı sunduklarını belirten Başyazıcıoğlu, “Pandemi tedbirleri kapsamında Now Bomonti olarak şu an yüzde 50 kapasite ile hizmet verebiliyoruz. Aşılanmanın hızlanması ile birlikte pandemiden sonraki süreçte de yine doluluk oranlarının yüksek olduğu zamanları yakalayacağımıza şüphemiz yok” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz