19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriSelim İleri ve Ali Kotan Folkart Galeri'de İzmirliler ile Buluşacak

Selim İleri ve Ali Kotan Folkart Galeri’de İzmirliler ile Buluşacak

Türk edebiyatının ustası ve ileri ismi Selim İleri’nin fırtınalı düzyazı serüveni,Türk resminin ustası ressamı Ali Kotan’ın köpüğü, tablolara dönüştü. Ali Kotan’ın tablolarını usta yazar Selim İleri de, özel kısa metinlerle yorumladı.

Folkart Galerisi için iki büyük ünitedeki eşlerinin eserlerinden ilham alıyor, üç yıl önce hazırlamaya başladığı sergi, 18 Ekim’de İzmirliler ile buluşacak. Sergi, ‘iyi ve güzelden yana imge ve harflerin tanıklığından’ oluşuyor.

KARŞILIKLI İLHAM
Folkart Gallery, yeni, iddialı bir sergiye evini yapıyor. Usta edebiyatının usta, değerli ismi yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri’nin düzyazı serüveninden yansıyanlar ile usta ressam Ali Kotan’ın, İleri’den esinlendiği eserleri Folkart Gallery’de özel olarak buluşuyor.
Serginin en değerli özelliklerilerinden biri, Ali İleri / Metin İleri’nin metinlerinden Ali Kotan’ın ; Selim İleri’nin de Ali Kotan’ın resimlerinden ilham alarak, etkilenmeyle yarattıkları ortak eserler.
Tamamen bir Folkart Gallery prodüksiyonu olarak, Proje Direktörü Fahri Özdemir’in yaklaşık 3 yıl önce başlatılan “GECE SİRENLERİ” adlı sergide, sergide, sergide, sanatın farklı disiplinlerinde üretimde bulundu . ‘Gece Sirenleri’ isimli sergi, 18 Ekim 2019 tarihinde ziyarete açılacak. Serginin 19 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalması planlanıyor. Sergi Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyaret edilebilecek.

GALERİNİN 14. SERGİSİ
Folkart Gallery, 14. sergisi olan ‘Gece Sirenleri’ iki farklı sanat dalının birbiriyle etkileşine evinde yapacak. Sanatseverlerin, iki farklı sanat dalının etkileşini araştırması ve değerlendirme fırsatı bulacağı sergi ,, Selim İleri ve Ali Kotan 3 yıldır devam ediyor. Sergide 85 eser yer alıyor. Ali Kotan’ın resimleri Selim İleri’ye; Selim İleri’nin metinleri ise Ali Kotan’a emanet edildi. İki usta isim, izole edilmiş eserlerde hissettiklerini, gördüklerini, algıladıklarını, kendi sanat dallarında eserleriyle yorumlanırkenttttılar.
Yaz hayatının çok önemli ismi Selim İleri ile resim sanatının usta köpüğü Ali Kotan bu projeyi, ‘metin ve imgenin dünya karşısındaki çevre ve hiçlik kavgası’ olarak betimliyor.
İyi ve güzelden yana imge ve harflerin tanıklığından oluşan sergi, iki odaklı hayata karşı çıkıyorlarını sergiliyor. İkibaşlıca izleyiciyi bambaşka bir farkındalık çizgisine taşıdığı bu ortak sergi; bir bakıma yaşamda çektiğimiz acılarla yüzleşmemizi de yapabilirsiniz.
Sergi, kalem ve fırçanın ortak dansında, içi içine sığmayan, çoşkulu bir hayal gücünün ortaklaşan yoğunluğunu ve saflığın, temizliğin dünyasını temsil ediyor.

FOLKART GALERİ ZİYARET SAATLERİ
Hafta içi Saat: 10.00-19.00 (Pazartesi hariç. Haftanın 6 günü ziyarete açık)
Hafta sonu Saat: 10.00-18.00

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz