25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriSefaköy Avcılar TÜYAP Metro Hattı'nın Projesi Tamam

Sefaköy Avcılar TÜYAP Metro Hattı’nın Projesi Tamam

İBB Başkanı Kadir Topbaş, 10 duraktan meydana gelen Sefaköy Avcılar Tüyap metro hattının projesinin tamamlandığını söyledi…

Avcılar’daki ulaşım projeleri hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sefaköy Avcılar TÜYAP metro hattının projelerinin hazırlandığını açıkladı.

Topbaş, “Sefaköy’e kadar, onun arkasından da projenin devamı olarak Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’ye, daha sonra ise Silivri’ye kadar yapacağız. İstanbul’u biz her alanına erişebilir ve İstanbul’da yaşayanların keyifle her alana gidebilir imkanları sağlamaya çalışıyoruz. İstanbul’un en güzel ilçelerinden olan Avcılar’ı ulaşım ağlarıyla donatıyoruz” dedi.

Sefaköy ile TÜYAP arasında hayata geçirilecek olan sefaköy Avcılar TÜYAP metro hattı 1 milyar 865 milyon 80 bin TL yatırımla yaşama geçiriliyor. Yenikapı Sefaköy metro hattının devamı niteliği taşıyan hat 10 duraktan meydana geliyor.

Sefaköy Avcılar TÜYAP Metro Hattı Güzergahı
Sefaköy Beylikdüzü metro hattı ilk istasyon olan Cennet istasyonundan başlıyor. E-5 boyunca devam eden hat ikinci istasyon olan Reşitpaşa’ya geliyor. Hat daha sonra yoğun istasyonlardan biri olan Avcılar istasyonuna, oradan Cihangir istasyonuna ve o istayondan geçerek kuzeybatıdaki Mustafa Kemal istasyonuna varıyor. Ambarlı istasyonundan geçen hat yeniden E-5’e yönelip sırasıyla Yakuplu, Beylikdüzü ve Yıldırım Beyazıt istasyonlarından geçip Tüyap istasyonunda sona eriyor.

Sefaköy Beylikdüzü Metro Hattı Durakları
– Cennet
– Reşitpaşa
– Avcılar
– Cihangir
– Mustafa Kemal
– Ambarlı
– Yakuplu
– Beylikdüzü
– Yıldırım Beyazıt
– TÜYAP

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz