29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriSamsun Towers Projesinin Ortaklarına Dolandırıcılık Davası

Samsun Towers Projesinin Ortaklarına Dolandırıcılık Davası

Samsun Towers’ı projesini üstlenen Er-Sa İnşaat’ın ortaklarına nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldı…

Orhan Gencebay’ın reklam yüzü olduğu Samsun Towers projesini hayata geçiren firmanın ortaklarına dolandırıcılık davası açıldı. Davada Er-Sa İnşaat’ın ortağı Helim Kurt (50), Yusuf Kurt (43) kardeşler, İstanbul İl Özel İdaresi’nde üç yıl öncesine kadar personel daire başkanı olarak görev yapan Bilal Demir (59) ile, projenin müteahhitti olarak para toplayan Osman Görgülü (38), Enis Görgülü (34) kardeşler ile Umut Berkay Bilgiç sanık olarak yer aldı.

Samsun Towers projesinde maketten ev alanlar aradan 5 yıl geçmesine rağmen evlerini alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Proje sahiplerine nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılırken, her bir sanığın 6 yıldan 21 yıla varan sürede hapsi isteniyor.

Bir kısım davacı adına dosyaya bakan Av. Özgür Noyan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bilal Demir, İstanbul İl Özel İdaresinde daire başkanı olarak Orhan Gencebay’ın reklamını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası görev yapmaktaydı. Yapmış olduğu kamu görevini ve makamını kullanarak insanları Esenyurt’ta bulunan projelere yönlendirdi. Bu projelerde çoğu kamu görevlisi halen yüzlerce insan mağdur durumda.. Projeleri yapacak diye insanları yönlendirdiği müteahhit Osman Görgülü ise piyasanın ‘Ferrari Osman’ lakabı ile tanıdığı bir dolandırıcı çıktı. Ortada ne daire var ne arsa. Mağdur edilenler arasında yer alan kimi kamu görevlileri de, isimleri gündeme gelmesin diye endişe ediyor. Ağır ceza mahkemesinden bu kişiler hakkında hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz