4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriSamsun Lojistik Merkezi ne zaman açılacak?

Samsun Lojistik Merkezi ne zaman açılacak?

Samsun Lojistik Merkezi 45 milyon avroluk yatırımla yükseliyor. Samsun Lojistik Merkezi ne zaman açılacak?
Samsun Lojistik Merkezi 45 milyon avroluk yatırımla yükseliyor. Merkezin inşaatı devam ediyor.

Yüzde 50’sinin tamamlandığı Samsun Lojistik Merkezi projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Merkez; Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler başta olmak üzere, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile İran’a olan çift yönlü taşımacılık trafiğinde lojistik sektörüne ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacak.

Proje 100’den fazla kobiye ev sahipliği yapacak. Ayrıca projenin ihracata 200 milyon dolardan fazla katkı yapması bekleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuyla ilgili “Hizmeti ucuza sağlamak ve kaliteli verebilmek adına, uluslararası ticarette avantajlı konuma geçmek için tüm nakliye modlarını içeren bir merkezi devreye alacağız” dedi. Amaçlarının eski İpek Yolu’nu canlandırmak ve Marmara limanlarını rahatlatmak olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu: “Maliyet avantajı oluşturmayı planlıyoruz. Türkiye’nin kuzeyini, doğuya-batıya ve güneyine bağlamak, Avrupa’dan CIS ülkelerine ve Afrika’ya koridor açmak, Karadeniz’den yine bu ülkelere ve Rusya’ya yük akışını daha ucuza mal etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz