8 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriSağlık turizminde hedef 7 milyar dolar

Sağlık turizminde hedef 7 milyar dolar

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Çakmak, Türkiye’nin sağlık turizminde 2017 yılı hedefi 7 milyar dolar olduğunu , 2023 için ise bu hedefin 20 milyar dolar olarak belirlendiğini belirtti.

 

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Çakmak, Türkiye’nin sağlık turizminde 2017 yılı hedefi 7 milyar dolar olduğunu , 2023 için ise bu hedefin 20 milyar dolar olarak belirlendiğini belirtti. Çakmak konuyla ilgili, “Turizm sektöründe ilk 2 ayı tamamladık. Diğer turizm alanlarında düşüş olmasına rağmen bizde yükselme devam ediyor. Hatta ilk iki ay rakamları yüzümüzü güldürdü diyebiliriz. 2016 yılına göre sağlık turizminde ağırladığımız turist sayısının ocak ve şubatta yüzde 7 civarında artış gösterdiğini düşünüyoruz.” dedi.

Çakmak, “Ortopedi, kardiyoloji alanında hizmet almak isteyenler oluyor. Ayrıca son dönemde yeni merkezlerin açılması ile pediatrik onkoloji, kemik iliği transplantasyonu konusunda da Türkiye daha çok tercih ediliyor. Yeni merkezlerin açılması, yatak kapasitesinin artışı ile kemik iliği transplantasyonu da yaygın şekilde gerçekleştiriliyor.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz