29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriSabiha Gökçen Havalimanı Genişletme İhalesi 21 Nisan'da

Sabiha Gökçen Havalimanı Genişletme İhalesi 21 Nisan’da

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcu kapasitesini yıllık 6 milyon artıracak olan genişletme projesi ihaleye çıkıyor. İhale 21 Nisan’da gerçekleşecek…

Son 7 yıldır “Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havalimanı” olma ünvanını elde eden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, terminal binasını genişletiyor. Genişletme projesi için başlatılan ihale süreci 21 Nisan’da sona eriyor. Proje tamamlandığında terminalin yolcu kapasitesi yıllık 6 milyon artacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar giden yolcu katı iskele bloğunda yapılacak yeni alan yaklaşık 25 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak. Bu alanda 4 adet yolcu köprüsü, yolcu bekleme salonları, ticari alanlar ve ofisler bulunacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı genişletme ihalesi için teklif alma süresi 21 Nisan’da sona erecek. İhale hakkındaki ayrıntılı şartnameye www.sabihagokcen.aero web sitesinden ya da [email protected] mail adresinden bu bilgilere ulaşılabiliyor.

Genişletme ihalesinin yanı sıra yapımı devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist inşaatının 2019 yılında, Pendik-Tavşantepe metro bağlantı inşaatının ise 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz