20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriRotana Mar Yapı ile Avrupa yakasında açıldı!

Rotana Mar Yapı ile Avrupa yakasında açıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Basın Ekspres bölgesinde hayata geçirilen Mar Yapı projesinde Rotana Centro WestSide ve WestSide Arjaan by Rotana açılıyor…

Mar Yapı tarafından İstanbul Avrupa Yakası Basın Ekspres bölgesinde hayata geçirilen projede Rotana Centro WestSide ve WestSide Arjaan by Rotana otelleri açılışını yaptı. Otel için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ve Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais katıldı.

Rotana Centro WestSide ve WestSide Arjaan by Rotana 80 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçti.

Çeşitli sosyal olanaklar

305 odadan oluşan otel 32 katlı olarak tasarlandı. İçinde bir çok sosyal olanak bulunan otelde 15. katta yüzme havuzları yer alıyor.

Rezidansların yüzde 40’ı satıldı

Güneşli Basın Ekspres yolu üzerinde konumlandırılan otel şehrin önemli noktalarına yakınlığı ile ön plana çıkıyor. Projedeki 153 rezidans yerli ve yabancılara satışı yapılıyor. Şuanda satış oranları yüzde 40’lara geldi. İşletmesini de Rotana yapacak ve oradan gelir sağlayacaklar.

Ödüllü proje

Suyabatmaz Mimarlık tarafından tasarlanan Rotana Centro WestSide ve WestSide Arjaan by Rotana 2013 yılında faransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı’nda ‘Future Project Awards’ ödülünü kazandı.

76 metrekare daireler 300 bin dolardan başlıyor. Bu dairelerden 20 bin dolar yıllık gelir edilebilecek.

‘Basın Ekspres bölgesini yatırımlarımızla markalaştırdık’

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök bu işbirliğini yapmaktan çok mutluluk duyduğunu belirterek; ‘Ortadoğu’nun en büyük otellerinden biri ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bölgenin geleceğini görerek Basın Eksprese yatırım yapan firmalardan biriyiz. Ve bölgeyi markalaştırdığımıza inanıyorum. Projelerimiz kısa zamanda yabancıya yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Rotana Avrupa’ya ilk adımını bizlerle atmış oldu. Otelimizin açılışını yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz’ dedi.

‘Atatürk Havalimanı taşınması bizi etkilemez’

Atatürk Havalimanı’nın geleceği için endişelenmediklerini söyleyen Özkök, Havalimanı’nın taşınacağını ama oradaki yeni havalimanı çevresinin hemen gelişemeyeceği içni burada bir süre devam edileceğini belirtti. Özkök, ‘Basın Ekspres bile son 30 yılda gelişmeye başladı. Diğer havaalanı için de bu böyle olacaktır. Atatğrk Havalimanı da havalimanında bağlı bir kongre merkezi olarak planlanıyor. Bu bizim daha da çok işimie yarayabilir’ açıklamasını yaptı.

‘Türkiye’ye yatırım yaptığımız için çok mutluyuz’

Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais toplantıda ‘Bizlere bu güzel şehirde olma fırsatı tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. 1992’de Abu Dabi’de kurulduk ve 25 yıldır bu işte faaliyet göstetiyoruz. Ortadoğu2da bir çok ülkede faaliyet gösteriyoruz. 17 bini aşkın çalışanımızla beraber işlerimizi yürütmekteyiz. Türkiye’den ve başka ülkelerden gelen çalışanlarımız da mevcut. Ortadoğu’da yönetimi de üstlenen tek şirket biziz ama bu alanda çok rekabet var. Her zaman yapabildiğimizin daha da iyisini yapacağız’ açıklamasını yaptı.

Asya kıtasındaki otellerinin de büyüdüğünü ve sürekli geliştiğini belirten Nıwais çok fazla doluluk oranı üzerinde çakıştıklarını belirtti.

‘Türkiye’nin turizmdeki potansiyeli çok büyük’

Nowais Türkiye yatırımları için, ‘Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Turizmdeki potansiyeli de çok büyük. Bu çok büyük bir kazanç. Biz Ortadoğu’nun biraz daha ötesine bakmaya başladık. 4 yıl öncesinden giriş yaptık. Şİmdi buradayız. Türkiye’de daha fazla iş yapmayı planlıyoruz’ dedi.

‘Dünyaya baktığımızda gecelik otel fiyatı en az 100 dolar olmalı’

Dünyaya baktığımızda en az gecelik otel fiyatı 100 dolar civarında olmalı. Ama şuan dünyada ekonomi çok karışık olduğu için yapacak bir şey yok. Bizim yapmamız gereken elimizden geleni ardımıza koymamak ve fiyatlarımızı yükseltmek. Burada arz da var talep de var. Bu kurlardan dolayı bu durumda.

‘Konseptleri teker teker geliştirdik’

Nowais; Abu Dabi, Lübran ve dünyanın bir çok yerinde 10’dan fazla otelimiz mevcut. Düşük bütçeli otellere ihtiyaç var. Orta sınıf müşteriyi çekecek bir otel olmadığını gördük. Böylece Centro oldu. Sınrasında apartmanlarımızın olduğı konsepti geliştirdik ve rezidansları da sürdük piyasaya’ dedi.

‘Tüm yatırımlarımızı Türkiye’ye getirmek isteriz’

Fırsatlar el verirse bütün yatırımlarını Türkiye’ye getirmek isteyeceklerini belirten Nowais, projede rezidans daire almak isteyen otel dairesi satın alıyor. İşletme otelin elinde. Otelin yarattığı gelirden pay alıyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz