4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriRobert Varon:"İstanbul'da Hala Dayanıksız Yapı Stoğu Var"

Robert Varon:”İstanbul’da Hala Dayanıksız Yapı Stoğu Var”

Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon, 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 18 yıla rağmen İstanbul’da ciddi oranda dayanıksız yapı stoğunun olduğunu belirtti…

Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon, 17 Ağustos depreminin yıl dönümü sebebiyle önemli açıklamalarda bulundu. Varon, depremin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen İstanbul’da hala dayanıksız yapı stoğunun olduğunu söyledi.

Varon, “Biz deprem sonrası kurulan bir firma olarak yönetmeliklere uygun şekilde depreme dayanıklı yapılar yapıyoruz. Sadece deprem konusunda değil tüm bina güvenliği konusunda paydaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük Marmara depremi sonrası gerçekleştirilen çalışmalarda maalesef yeterli düzeye gelinemedi. İstanbul’da hala ciddi oranda dayanıksız yapı stoğu var. Bu stoğun hemen dönüştürülmesi de beklenemez. Çünkü bu konular ekonomik ve sosyolojik bir çok etkene bağlı, hızlı olması zor. Emlak Konut GYO ve TOKİ’nin bugüne kadar yaptığı iyi çalışmalar tabiki var ve özel şirketler olarak bizler de elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam etmeliyiz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz