26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriReal Konaklar Yedikule'de şehrin merkezinde konak fırsatı!

Real Konaklar Yedikule’de şehrin merkezinde konak fırsatı!

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmeye başladığı yerde inşa edilecek olan Real Konaklar Yedikule projesinin basın toplantısı bugün yapıldı.

Real Grup tarafından geliştirilen ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmeye başladığı yerde inşa edilecek olan Real Konaklar Yedikule projesinin basın toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya Real Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dokumacı ve Real Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Dokumacı katıldı.

Şehirde konak yaşamı

Yedikule’de proje hayata geçiren Real Grup şehrin merkezinde konak fırsatını yatırımcılara sunuyor. Firma gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bundan önce de yine Zeytinburnu ve Güngören’de kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiren firma bu projeyi yatay mimari konsepti ile hayata geçiriyor.

Farklı konut alternatifleri

3 oda 1 salon daire, 4 oda 1 salon daire, 4 oda 2 salon tripleks, 5 oda 2 salon tripleks ve 5 oda 2 salon dubleks olmak üzere 5 çeşit konuk tipi bulunan projede konut büyüklükleri ise 186 ile 367 metrekare arasında değişiklik österiyor. 57 bin 982 metrekare kapalı inşaat alanı bulunan projede arsa alnı 17 bin metrekare.

Metrekaresi 13 bin TL!

Real Konaklar Yedikule projesinde yer alan konakların metrekaresi 13 bin TL ile 18 bin TL arasında farklılık gösteriyor.

Alternatif ödeme seçenekleri

Proje kapsamında ister peşin, ister banka kredisi ile isterseniz de firma bünyesindeki vade seçenekleri ile konut satın alabiliyorsunuz. Projede firma bünyesinde konut almak isterseniz 36 aya kadar vade imkanından yararlanabiliyorsunuz. Real Konaklar Yedikule projesinde yüzde 25 peşinat ile 12 ay vadelendirme yapılırken, yüzde 50 peşinat ile 36 ay vadelendirme yapılabiliyor.

Eski İstanbul’da

Dokumacı ‘’Kazandığımız kalite birikimimiz, deneyim ve bilgimizle özel sektörün geliştirdiği en büyük konseptli konut projelerinden biri olan Real Konaklar Yedikule’yi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Real Konaklar Yedikule, tarihi yarım adanın hemen yanı başında İstanbul için tarihi açıdan önemli bir bölgede bulunuyor. Yedikule adını; Fatih’in İstanbul’u fethinden sonra ilave ettirdiği iki kule ile yediye tamamlanan surlardan alır. İstanbul’un cümle kapısı tarihi surların hemen yanında bir başlangıç noktası ve bir menzil yeridir. Real Konaklar Yedikule; eski İstanbul’da ve şehrin merkezinde, yepyeni bir yaşam konseptiyle, tarihi dokuyu zedelemeden sitede yaşamanın huzurunu, özlenen eski İstanbul sadeliğinde fakat çağımız standartlarındaki teknolojinin keyfini sizlere sunmayı temel prensip edinerek projelendirildi. ‘’diye konuştu.

550 milyon TL yatırımla yükseliyor

Real Konaklar Yedikule’nin, Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna 950 metre, sahil yoluna 750 metre, Yedikule tren istasyonuna 400 metre, İDO Yenikapı iskelesi ve Aksaray’a 3.5 kilometre Eminönü ve Bakırköy gibi merkezlere 5 kilometre mesafede olduğunu söyleyen Ahmet Dokumacı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Projemiz ile ilgili henüz hiç tanıtım yapmadan yoğun bir talep gördük. Nisan 2018 itibari ile ön talep dönemi başladı. Aralık 2019 tarihinde de teslimat yapılacak. Projenin yatırım değeri 550 milyon TL’dir. Daire fiyatlarımız ise metrekare olarak 13 bin TL ile 17 bin TL aralığında değişiyor.’’

‘Sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz’

Ülke olarak sıkıntılı dönemlerden geçtiklerini ancak bunu hiç bir şekilde yatırımlarına yansıtmayacaklarını belirten Ahmet Dokumacı, İstanbul’da tarihi yarımadanın içinde proje ürettiklerini ve bunun hiç kolay bir şey olmadığını söyledi. Dokumacı arsayı kat karşılığı aldıklarını ve şuan için herhangi bir tarihi eser bulgusu çıkmadığını da dile getirdi.

Teslimler 18 ay sonra

Projede yer alan konakların teslimlerinin 18 ay sonunda yapılacağını belirten Dokumacı inşaatın şimdi başlayacağını dile getirdi.

Yüzde 10’u satıldı

2 senedir bu proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Dokumacı inşaata yeni başlayacaklarını ancak lansmandan önce bir ön talep döneminin olduğunu belirtti. Dokumacı, ön atlep döneminde projenin yüzde 10’unun satıldığını dile getirdi.

Yeni projeler yolda

Tam gaz yeni projelere devam edeceklerinin sinyalini veren Dokumacı, bu projede 120 konak bulunduğunu ve bundan sonra da değişik projeler üreteceklerini açıkladı. Dokumacı, Çekmeköy, Maslak, Florya ve Yeşilköy’de yeni projelere başlayacaklarını dile getirdi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz