28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriRE-CONSTRUCT IRAK FUARI 26-29 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

RE-CONSTRUCT IRAK FUARI 26-29 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

26-29 Haziran tarihleri arasında T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, So Fuar tarafından düzenlenecek Irak Yeniden Yapılandırma Fuarı’na Türkiye’den 100 firma iştirak edecek. Türkiye’nin yanı sıra Irak, İran, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, İtalya ve Katar’dan da uluslararası katılımın yer aldığı fuar bölgenin en kapsamlı inşaat sektörü buluşması olacak.

Türkiye’den Irak’a yapılan inşaat malzemeleri ihracatı son 5 yıl verilerine göre yılda ortalama 1 milyar 927 milyon dolara ulaştı ve Türkiye’nin inşaat sektöründe 1. numaralı ihracat pazarı yine Irak oldu. Nüfusu 38 milyonu aşan ve Orta Doğu’nun en hızlı nüfus artış hızına sahip ülkesi Irak’ta son 5 yıl verilerine göre inşaat sektörü ortalama yüzde 9 büyüdü ve Orta Doğu’da inşaat sektöründe en hızlı büyüyen 2. pazar konumuna geldi.

IRAK’A 88 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Irak’ta yürütülen başlıca altyapı yatırımları; su temini projeleri, atık su arıtma tesisi, elektrik santrali, hastane, okul ve konut inşaatı, kara yolu, hava yolu, köprü ve liman inşaatı alanlarında yoğunlaşıyor. Irak’ın yeniden yapılandırılması kapsamında planlanan bu projelerin tamamlanması için ise 88 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. Irak’ta yeniden inşa, onarım ve inşaat projelerinin sayısındaki artışa paralel olarak; çimento başta olmak üzere inşaat malzemeleri, ilgili iş makineleri ve ekipman pazarının da önümüzdeki yıllarda sürekli dinamik kalacağı öngörülüyor.

PROJELER 25 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Irak’ta bugüne kadar Türk firmaları tarafından gerçekleştirilen projeler 25 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte, coğrafi ve lojistik avantajları sayesinde Türk müteahhitlik firmaları için büyük potansiyel vaat eden Irak’ta faaliyet gösteren firmaların sayısı artmakta ve üstlenilen projelerin ise resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğu düşünülüyor.
Erbil modern fuar alanı, Süleymaniye, Musul, Kerkük, Duhok, Zaho, Selahaddin gibi önemli şehirlere bağlantıları ile tüm Irak’a hitap eden fuarlara ev sahipliği yapıyor. Reconstruct Irak 2019 Fuarı’na ülkenin tüm şehirlerinden gelecek alıcılar ve iş adamları; inşaat malzemeleri, iş ve inşaat makineleri, elektrik ve enerji sistemleri, ısıtma soğutma sitemleri ihraç eden firmalarla buluşma fırsatını yakalayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz