26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriPendik sakinlerinden yapay adacıklara tepki!

Pendik sakinlerinden yapay adacıklara tepki!

Pendik sakinleri Dünyanın değişim platformu olan Chance Org’da Pendik sahiline yapılması planlanan yapay adacıklarla ilgili tepki geldi…

 

Geçtiğimiz haftalarda Pendik sahiline İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yapay ada inşa edeceğini yazmıştık. Dünyanın değişim platformu olan Chance Org’da konuyla ilgili bir kampanya başlatıldı.

Marmara Denizi’nde meydana gelen son depremlerin değişik, algılanması zor işaretler ortaya çıkarttığını belirten Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Bursa’daki fay hattında da hareketlenme ihtimallerinin arttığını söylemesi üzerine Pendik sakinleri yapılması planlanan yapay adacıklara tepki gösterdi.

Projenin Marmara Denizi’ndeki olası bir depremi tetikleyeceğini düşünen Pendik sakinleri Chance Org’da başlattıkları kampanya için imza topluyor.

Yüzölçümünün 603 bin 500 metrekareden oluşması planlanan adalarda su sporu alanlar, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi bir çok aktivitelerin yapılması planlanıyor.

Proje kapsamında adaların ortasında ise gezinti ve spor için korunaklı bir su alanı bulunacak. Burada elektrikli tekne kiralama, kürekle sandal sefası, su bisikleti ve pedallı araçlar, su kayağı, su akrobasi gösterileri, optimist ve yelken faaliyetleri, saltanat kayığı, gezi ve amfibik araçla gezinti yapılabilecek.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin proje ile ilgili geçtiğimiz hafta “Kamu ve özel sektör yatırımlarını peş peşe ilçemize kazandırmanın gururu içindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin şehrimize inşa edeceği Su Sporları Adası da Pendik’i geleceğe taşıyacak önemli bir vizyon projedir. Spor ve eğlencenin bir arada yer alacağı adalar, Pendik’i İstanbul’un cazibe noktası haline getirecek.” açıklamasını yapmıştı.
Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz