28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriÖzak GYO Göktürk'ten Arsa Aldı

Özak GYO Göktürk’ten Arsa Aldı

Özak GYO Eyüp Göktürk’ten mevut arsasını genişletmek amacıyla 32 bin 863 metrekarelik yeni bir arsa daha aldı…

Özak GYO Eyüp Göktürk’te portföyünde bulunan mevcut arazisini genişletmek için mülkiyeti Maliye Bakanlığı’nda, 2B hakkı Kamer İnşaat San.ve Tic.A.Ş.’de olan İstanbul ili Eyüp ilçesi Maslakaltı mevkiinde yer alan 32 bin 863,21 metrekare yüzölçümlü arazinin 2B hakkını 67 milyon TL+KDV bedel ile 10 Mart 2017 tarihinde devraldı. Tapunun İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı’ndan Özak GYO devri ise bugün gerçekleşti.

Özak GYO bu alım işleminde Milli Emlak’a ödeme yapılması gereken taksitli satış bedeli olarak 57 milyon 510 bin 617,50 TL’nin yüzde 20’sini peşin olarak ödedi. Şirket kalan tutarı 5 yılda 6’şar aylık vadelerde 10 eşit taksitte ödemeyi planlıyor.

Arsa alımını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda paylaşan Özak GYO’nun açıklamasında; “Hak devri gerçekleştiği tarihte; söz konusu arazinin Şirketimiz mülkiyetine alınmasının 2B mevzuatı uyarınca Milli Emlak tarafından yapılacak tapu devri ile ancak geçerlilik kazanabileceği ve ayrıca bu arada satın alma hakkının rakip şirketler/şahıslar tarafından öğrenilmesi durumunda Şirketimizin maruz kalacağı olası ticari kayıplardan/risklerden kaçınılması gerekçesiyle, içsel bilginin açıklanması, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi başlıklı 6’ncı maddesi kapsamında tapu devrinin gerçekleşeceği tarihe kadar ertelenmiş; tapu devrinin gerçekleşmesi neticesinde erteleme şartlarının ortadan kalkmış olması sebebiyle kamuya işbu açıklama yapılmıştır” denildi.

Maide Karadağ/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz