25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriOtostat ile Sancaktepe'ye 200 milyon TL'lik yatırım!

Otostat ile Sancaktepe’ye 200 milyon TL’lik yatırım!

Gülan Grup İstanbul Anadolu yakası Sancaktepe’de çok konuşulacak bir yatırıma imza atıyor. Grup Otostat ile Sancaktepe’ye 200 milyon TL’lik yatırım yapıyor…

 
Bugüne kadar bir çok proje inşa eden Gülan Grup şimdi de İstanbul Anadolu yakası Sancaktepe’de çok konuşulacak bir yatırıma imza atıyor. 200 milyon liralık yatırımla Sancaktepe’de inşa edilen Otostat projesi, otomotiv sektörünün öncü markalarının yetkili bayileri, 2’nci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak.
Teslimler 2018’de

TEM üzerinde 4 katlı bir kompleks olarak inşa edilen Otostat projesi 340 bağımsız üniteden meydana geliyor. Projede 3 etap bulunuyor. İlk etabının 2017’de yapılacak olan projede 2. ve 3. etap teslimlerinin 2018 yılı sonunda yapılması planlanan projede 130 bin metrekare alan bulunuyor. Projede 1. etapta 120 2. ve 3. etapta 224 ünite bulunuyor.
Satışların yüzde 10’u tamamlandı

Yüzde 10 oranında satışların tamamlandığı proje, Ataşehir Finans Merkezine 8 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanına 17 kilometre, Kadıköy Minibüs Yolu’na 15 kilometre, TEM Çamlıca gişelerine 4 kilometre mesafede bulunuyor.

40 farklı tipte işyeri bulunan Otostat projesinde işyerlerinin büyüklükleri 180 ile 2 bin 500 metrekare arasında farklılık gösteriyor.
Metrekaresi 4 bin 500 lira

Projede yer alan işyerlerinin metrekare fiyatı 4 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında değişiyor. Projede fiyatlar 950 bin liradan başlıyor.
Çeşitli ödeme avantajları

Projede aylık yüzde 0,95 faiz oranı ile 120 aya kadar kredi imkânı sunuluyor.
İşyerlerinde kiralamalar başladı

Binalar bir şekilde malzemelerle oluyor ancak burada en önemli şey onları ticari hayata geçirebilmek. 48 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen projede işyerlerinde kiralamar başladı. Kiralamar metrekaresi 38 ile 50 lira arasında değişiyor.
Yabancılar ve gurbetçiler KDV’den muaf olacak

KDV oranının yüzde 18 olarak belirlendiği Otostat projesinde yabancılar ilk etapta işyeri alırlarsa KDV’den muaf olabiliyorlar.
‘Otomotiv sektörünün tüm ihtiyaçları burada’

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, Otostat’da bir otomotiv galerisinin tüm ihtiyaçlarının ortak hizmetler sayesinde karşılanacağına dikkat çekti. Proje ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Gülan, “İşyeri sahipleri, normal şartlarda çok fazla elemanla yapacağı birçok işi Otostat’da çok daha az eleman ile gerçekleştirecekler. Firmalar Otostat’da pazar trendlerini daha yakından takip edebilecek, aynı zamanda örneğin arabasının hasarını, boyasını veya yaptırmak istediği bir başka işi dışarıya çıkmadan çözebilecek. Böylelikle sabit giderleri sıfırlanan firmalarımız yalnızca satışa odaklanacak, diğer ayrıntılar ise sistem içinde çözülecek. Otostat’daki bu eko sistem dahilinde herkesin kazanacağı bir yapı oluşacaktır. Kompleksteki ünitelerin satışlarının yanında, işyerlerinin kiralamasını da yapılacak. Otostat ayrıca son derece iyi bir yatırım aracı. Bir konut projesi 20 yıldan fazla bir sürede kendi amortismanını sağlarken, Otostat’ın ticari işyerlerinde bu süre çok daha kısalacak. Bu açıdan bakıldığında Otostat projesinde bir işyerine sahip olmak yatırımcısına büyük avantajların yanında, kısa sürede kazanç da sağlayacaktır” dedi.
’12 senede kirayı yatırıma dönüştürüyor’

Gülan, ‘Şuanda yaşadığımız ikinci el durumda kiranın yatırıma dönüşüm süresi 30 sene sürüyor. Bizim projemizde kiranın yatırıma dönüşüm süresini 12 sene olarak hesaplıyoruz. Böylece yatırımcıya çok daha büyük avantaj sağlıyor’ dedi.
Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz