24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriOtoparksız konuta izin yok!

Otoparksız konuta izin yok!

Yatay mimari konsepte geçiş yapılacak olan yeni imar yönetmeliğine göre bunan böyle otoparksız konuta yapı ruhsatı verilmeyecek…

 

Geçtiğimiz ay yayınlanan imar yönetmeliğine göre sektöre köklü değişiklikler getiriliyor. Yatay mimari konsepte geçiş yapılacak olan yönetmeliğe göre otopark da zorunlu hale geliyor. Öyle ki inşaat firmaları her konut için otopark yeri ayırmadıkça binaları yapı ruhsatı verilmeyecek.

Yeni imar yönetmeliği taslağına göre önceden 3 daire için en az 1 otopark yeri ayırma şartı bulunurken artık her daire için otopark zorunluluğu geliyor. Otopark yeri ayrılmadıkça binalara yapı ruhsatı, bu otoparklar hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanım izni verilmeyecek.

Vatan Gazetesi’nin haberine göre otopark yapılması mümkün olmayan yerlerde alınan ‘otopark bedeli’ ile ilgili bölüm de yönetmelikten çıkarıldı. Ancak otopark ihtiyacı karşılanamayan durumlarda belediye veya valilik otopark bedeli alıyordu. Yeni taslakta, otopark bedelini kimin hangi usullere göre alacağına ilişkin maddelerin yer aldığı bölüm kaldırıldı.

Yeni imar yönetmeliğinin 1 Ocak 2018’de yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz