28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriOsmangazi'de 5 bina yıkıldı!

Osmangazi’de 5 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Osmangazi’deki 5 binanın yıkım işlemini tamamladı…

Bursa’nın yıpranan, depreme karşı büyük risk taşıyan yapı stokunu yol, spor tesisleri ve meydan düzenlemesiyle eriten Büyükşehir Belediyesi, böylelikle hem eski binaları ortadan kaldırıyor hem de bu bölgeleri yeni sosyal yaşam alanlarıyla güzelleştiriyor.

Meydandaki 5 binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan binaların yıkımlarını gerçekleştirdi. Yıkımlarla birlikte yaklaşık 2 dönümlük alan elde edilecek ve hazırlanan yeni projeyle Gülbahçe Meydanı, genişletilerek daha da işlevsel hale getirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Mahallelerimizi daha da yaşanabilir hale getirmek için sosyal donatı alanlarının, tesislerin yapılması için sürekli kamulaştırma gerçekleştiriyoruz. Onlardan biri de Koğukçınar Mahallesi. Mahalle içinde bulunan Ulugeri Camii’nin çevresi binalar nedeniyle kapalıydı. Yapılan kamulaştırmalarla birlikte caminin etrafı tamamen açılmış oluyor. Her bir taraftan camiye ulaşım kolaylaşıyor” şeklinde konuştu. Uluferi Camii’nin çevresindeki 3 binanın yıkılmasıyla 1000 metrekarelik alanın açığa çıkacağını söyleyen Başkan Altepe, “Bir yandan caminin etrafı açılırken, erkek ve kız Kur’an-ı kerim kurs binaları, toplantı salonu, tuvaletler ve abdest alma mekanları sıfırdan modern şekilde düzenlenmiş olacak. Başka Koğukçınar Mahallesi olmak üzere bölgeye değer katacak önemli bir çalışma. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz