29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriOrta Gelir Konut Kampanyası ne zaman açıklanacak?

Orta Gelir Konut Kampanyası ne zaman açıklanacak?

Orta gelire sahip vatandaşlar için konut kampanyası detayları belli oluyor.

Orta gelirlire yönelik yapılacak konut kampanyasında tarih belli oldu. Kampanyanın detayları yarın açıklanacak. Peki, konut kredisinde faiz oranları ne olacak? İlk kez ev alacaklara farklı bir imkan gelecek mi?

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları 4 Ocak Çarşamba günü kamuoyuna duyuracak. Konutun değerine göre farklılaşan faiz oranlarının uygulanacağı bir kampanya olacağı belirtiliyor.

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NE OLACAK?
Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı merak edilen soruları cevapladı. Özelmacıklı milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Aslında çıkarılması planlanan projenin orta gelirlerle alakalı söylenmesine rağmen dar gelirliler ve üst gelirliler içerisinde bir model oluşturacağını söylemek mümkün. Adı üstünde mortgage uzun vadeli ipotekli konut sistemi olarak geçiyor.

Burada taşınmazın değerine göre çekilecek kredi ve faiz oranı farklılık gösterecektir. Daha yüksek değerde olan bir konut için daha yüksek faiz oranı söz konusu olacakken, daha düşük değerdeki bir konut için ise daha düşük faiz oranı uygulanacaktır.

Burada uygulanacak faiz oranlarının ise 1 seviyesinin altında olmasını ve bunun sektörde 0.79-0.89 ve 0.99 olmasını bekliyoruz.

Hiç konutu olmayan kişilerin alması yatırım amacıyla kullanılmasının önüne geçer. O nedenle fiyatlarda bir yükselme olsa da bunun çok yüksek olmasını beklemiyorum.

Sektör olarak kampanyanın daha çok yeni inşaata girmek isteyen müteahhitleri ya da proje sahiplerini teşvik edici olmasını olarak bekliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz