24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriOkkalar İnşaat’tan 4 Yeni Proje

Okkalar İnşaat’tan 4 Yeni Proje

Okkalar İnşaat, 2017’de 4 yeni projeye start verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına yüzde 20’lik istihdam artışıyla destek vermeyi hedefliyor…

İnşaat sektöründe 40 yıldır projelere imza atan Okkalar İnşaat, üçü İstanbul’da biri Konya’da dört yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni projelerle beraber 2017’den oldukça umutlu olduklarını belirten Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyon yeni konut ihtiyacı bulunuyor. Bu nedenle inşaat sektörü bu yıl da ekonomideki lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edecek. 15 Temmuz süreci sonrası devletimizin aldığı önlemler sektörü çok rahatlattı. Özellikle ev alacaklar için peşinatın yüzde 20’den yüzde 5’e çekilmesi ve Türkiye’de ilk kez 240 ay vadeli konut satışı yapılması sektöre canlılık kazandırdı. 2017 yılının ilk çeyreğinde, bu rahatlamanın etkilerini görüyoruz ve yeni yatırımlarımızı süratle sürdürüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliğine destek vereceklerini açıklayan Mahmut Okka, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını çok yerinde buluyoruz. Ekonomi çarklarının işleyebilmesi için biz işverenlere büyük iş düşüyor. Elimizi taşın altına koymalı ve istihdamı artırmalıyız. Okkalar İnşaat olarak 2017 yılında yüzde 20’lik bir istihdam artışı sağlayacağız” dedi.

2016 yılı içinde değerlendirmede bulunan Okka, “Konut satışları, 2016 yılının ilk yarısında 2015 yılına oranla artış gösterdi. Özellikle yabancıların yatırımlarında büyük oranda artış yaşandı. 2016 yılı hedeflerimiz öngörüldüğü şekilde ilerlerken, yaşanan 15 Temmuz süreci pek çok sektörü etkilediği gibi sektörümüzü de olumsuz etkiledi. Tüketiciler yatırım yapma konusunda tereddüt yaşadılar. Sonrasında kredilerin düşmesi ve firmaların kampanyalar düzenlemesine firmamız da sessiz kalmadı. Düzenlediğimiz kampanyalar ile yılın üçüncü çeyreğinde son yıllarda yaşadığımız en yüksek cirolara ulaştık” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz