26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriODE Yalıtım cam yünü üretiminde yüzde 80’den fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanıyor

ODE Yalıtım cam yünü üretiminde yüzde 80’den fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanıyor

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, üretimde geri dönüşümü üst seviyeye taşıdı.Şirket, Ar-Ge faaliyetleri neticesinde cam yünü üretiminin yüzde 80’inden fazlasını geri dönüştürülmüş malzemeden üretiyor.

Ekstrüde polistren köpük, bitümlü membran, taş yünü ve cam yünü üretim proseslerinde geri dönüşüme odaklandıklarını söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Topluma ve çevreye saygılı, iklim değişikliğine duyarlı, döngüsel ekonomiyi destekleyen, enerji verimliliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimize devam ediyor, sıfır atık hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Üretimini gerçekleştirdiği yalıtım malzemesi gruplarının tamamında Çevresel Ürün Beyanı (EPD) bulunan tek yalıtım şirketi olan ODE Yalıtım, üretimdeki çevresel etkileri düşürmek için de Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Şirket bu çalışmalar kapsamında üretimde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını artırıyor.

Ozan Turan: “Üretimi geri dönüşüme uygun tüm ürün gruplarımız için Ar-Ge çalışması yapıyoruz”

Üretimde geri dönüşüm kullanımlarıyla ilgili bilgi veren ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Yaşamı iyileştirmenin öncelikli unsuru olan çevreyi ve doğal ortamı korumaya odaklanan bir şirket olarak, ürettiğimiz ürünleri çevre ve insan sağlığına uyumlu hale getirmek ve bu uyumu sertifikasyonlarla belgelendirmek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda özellikle kaynak koruma, atık azaltma, yeniden kullanma ve geri kazanmaya odaklanıyoruz. Malzeme olarak geri dönüşüm malzemesi kullanmaya uygun olantüm ürün gruplarımız için Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştiriyor, dönüşüm oranlarında en üst seviyelere ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda cam yünü üretiminde maksimum geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına ulaştık. Topluma ve çevreye saygılı, iklim değişikliğine duyarlı, döngüsel ekonomiyi destekleyen, enerji verimliliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Ar-Ge faaliyetleri neticesinde cam yünü üretiminin yüzde 80’inden fazlasınıgeri dönüştürülmüş malzemeden üretir duruma geldiklerini anlatan Turan şunları söyledi; “Bu oran ile cam yünü üretimindeki geri dönüştürülmüş malzeme kullanımında en üst noktaya ulaştık.Öte yandanekstrüde polistren köpük, bitümlü membran, taş yünü ve cam yünü üretim proseslerimizde de tamamen geri dönüşüme odaklanarak, sıfır atık hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz