27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriNidapark İstinye projesi için düğmeye basıldı! İşte detaylar!

Nidapark İstinye projesi için düğmeye basıldı! İşte detaylar!

Tahincioğlu Gayrimenkul Avrupa yakasının en gözde yerlerinden biri olan İstinye projesi için hazırlıklara devam ediyor.

Bugüne kadar bir çok proje geliştiren Tahincioğlu Gayrimenkul Avrupa yakasının en gözde yerlerinden biri olan İstinye projesi için hazırlıklara devam ediyor. Nidapark İstinye projesi için düğmeye basıldı. Proje için ÇED süreci başladı.

100 milyon 282 bin lira yatırımla hayata geçirilecek proje 24 adet yapıdan oluşacak. Projede; lobi, yönetim odası, lokanta, oda servisi, çamaşır yıkma odası, personel alanları bulunuyor.

Süs ve kapalı yüzme havuzunun bulunması planlanan projede 10 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan da yer alıyor.
Emlak Konut GYO’nun İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi 13 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Tahincioğlu 158 dönüm arsası için yaptığı ihaleyi kazanmıştı. Şirket satış toplam geliri olarak 3.6 milyar lira teklif etmiş, Emlak Konut’a da 1.8 milyar arsa payı taahhüt etmişti.

Emirgan Korusu’nun hemen yan tarafında olan proje için Özcan Tahincioğlu, “Uzun süre kalımlara yönelik apart otel yapacağız. Arsa için hiçbir plan değişikliği istemedik ve istemeyeceğiz. Bölgede az katlı yapılar olacak. Arsa korunun içinde değil, koruya komşu ve içinde hiç yeşil yok. Biz bu proje ile 60 dönümlük bir yeşil alan da yaratacağız” demişti.

Yayınlanan ilan şöyle;

İSTANBUL ili SARIYER, ilçesi İstinye Mahallesi, F22D11C2C Pafta, 1353 Ada 4 Parsel mevkiindeki Tahincioğlu İstinye Ortak Girişimi tarafıdan yapılması planlanan Nidapark İstinye 1353/4 projesi ile ilgili olarak İSTANBUL Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz