2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriNef'ten 2017'de 4 Yeni Proje Geliyor

Nef’ten 2017’de 4 Yeni Proje Geliyor

2017 yılında 1.5 milyar TL ciro hedefleyen Nef, İstanbul ve Bodrum’da 4 yeni projeyi satışa çıkarmaya hazırlanıyor…

2016 yılını 1.3 milyar TL ciro ile kapatan Nef, 2017 yılında 5 projenin satışlarını sürdürürken, biri Nuvo markasıyla olmak üzere İstanbul’da toplam 4 projeye başlamayı hedefliyor. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ve Nef Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, 2016 yılını değerlendirdi ve 2017 yılı hedeflerini ve projelerini açıkladılar.

2016 Yılında 1.3 Milyar TL’lik Ciro
Kuruluş tarihleri olan 2010 yılından bugün geldikleri noktayı değerlendiren Nef Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, “2010 yılında 73 milyon TL ciroyla başladık, 2015 yılını 1.2 milyon TL ciro ile kapattık. Aslında baktığınız zaman her sene ortalama yüzde 60’lık bir büyümeden bahsediyoruz. 2016 yılında o kadar olay yaşamamıza rağmen, hem siyasi hem de ekonomik anlamda konjektürün çalkantılı bir yıl olmasına rağmen 2016 yılını 2015’in üstünde tamamladık ve 1.3 milyon TL ciroya ulaştık” dedi.

Kısa Sürede 1 Milyar Ciroya Ulaşan Tek Şirket
Cumhuriyet tarihinde reel sektörde bu kadar kısa sürede 1 milyar TL ciroya ulaşan başka bir firma olmadığını söyleyen Çelik, “Sadece 2015’den 2016’ya sattığımız ortalama ev fiyatında yüzde 60’lık bir büyüme söz konusu. 2016 yılındaki satışlarımızın yüzde 26’sı 1+1’lerden, yüzde 60’ı 2+1 ve daha yüksek odalı dairelerden oluşuyor. Yüzde 10’un üstünde ticari birim satmışız. Bu tablo bizi oldukça mutlu ediyor. Çünkü her türlü hedef kitleye, doğru ürün portföyü ile gidebildiğimizi, projelerin geliştirilmesi ve lokasyonların artmasıyla, böyle bir dağılıma ulaşmak mümkün oldu. Yatırımcıya hitap ettiğimiz gibi, oturumcu tarafının da oldukça güçlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Nef Projelerinin Lansman Satışları Yüzde 77
2017 yılında satışlarına devam ettikleri projelerden bahseden Çelik, “İnistanbul projesinde 2700 konutun 2300 adedini sattık. Son 350 konutumuz kaldı. Bu yıl sonunda teslimlere başlamadan önce projede satışları tamamlarız diye düşünüyoruz. Bir diğer projemiz Nef Bahçelievler. Toplam 1.5 milyara yakın proje değeri var. Henüz dört ay olmasına rağmen yüzde yüzde 34 gibi büyük bir kısmı satıldı. Özellikle 3, 4 ve 5 odalı konutlara talebin fazla olduğunu görüyoruz. Anadolu yakasındaki ilk projemiz olan Nef Sancaktepe bizi oldukça sevndiren bir proje. Hem yatırımcı hem de oturumcu tarafından oldukça rağbet gören bir proje oldu. Burada satışların yüzde 73’ü tamamlandı. Nef Ataköy Residence projesinde ise 5 bloğun satışı tamamlandı. A bloktaki 1+1 hem ofis hem konut olarak kullanılabilen birimlerin satışlarına başladı. Bu bloğunda yüzde 21’i satıldı. Son olarak Nef Bodrum Yalıkavak projemiz. Bu yaz lansman yapmayı düşünüyoruz. Burada da yüzde 25-26’lık bir satış yakaladık” dedi.

2017’nin İlk 2 Ayında Yüzde 212 Büyüme
2017 yılının ilk iki ayını değerlendiren Çelik, “Geçen yılın aynı dönemine göre 2017’nin ilk iki ayında yüzde 212 daha fazla satış yapmış durumdayız. Bu durum bizi gerçekten heyecanlandırıyor. Sadece ilk iki ayda 420 milyon TL’ye yakın satış cirosu elde ettik. Bu yıl sonu hedeflerimizi revize etmemize neden olacak. Mart ayında da 10 gün olmasına rağmen geçen yılı yakalamış durumdayız. Mart ayında da geçen yılın Mart ayına göre oldukça iyi bir performans sergileyeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

2017’DE Hedef 1,5 Milyar TL Ciro
2016 yılını bin 435 konut satışı ve 1,3 milyar TL ciro ile kapattıklarını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erden Timur, 2017 yılında 1,5 milyar TL ciro hedeflediklerini açıkladı.

Basın Ekspres, Kandilli ve Bodrum’da Yeni Projeler Geliyor
Yeni projeler hakkında konuşan Timur, “İstanbul Basın Ekspres’te bir projemiz olacak. 37 bin metrekare arsa, 550 milyon TL bir yatırım değeri var arsayla birlikte. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacak. Hemen metro ağında. Ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 daireler olacak. Kandilli’de İstanbul’a damga vuracak bir proje yapacağız. 1.2 milyar TL arsa ve inşaat bedeli var. 70 bin metrekare arsada yaklaşık yüzde 60’ı boğaz manzarası gören bir arsa. Bodrum’da Gölkoy’da yine arsası bize ait bir projeye başlayacağız. Cennet Koyu’nun 2 yanında muazzam bir koyda 280 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek. Deniz kenarında 50 dönüm bir arsa. Az sayıda 44 tane villa olacak. Yine ünlü bir markayla rezidans anlaşması yapacağız” diye konuştu.

2 Yeni NUVO Projesi
Timur, 6 ay önce kurdukları Novu markasıyla 2 yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Kiralama yöntemiyle bazı ürünleri kendi portföylerinde tutmak istediklerini belirten Timur, “Dolapdere bir otel sahibi geldi bize yeni bitmiş sıfır binasını Nuvo olarak işletir misiniz dedi. Nuvo Dolapdere projemiz 550 yatak kapasitesine sahip. Bir diğer Nuvo projemizi de 4 yıl önce aldığımız Haliç Kongre Merkezi üzerinde yer alan arsada hayata geçireceğiz. 120 milyon TL yatırımla 550 yatak kapasiteli Nuvo Sütlüce projemizi Eylül 2018’de açacağız” dedi.

Beykoz Projesi 2018’de Başlayacak
Beykoz’da 1.5 yıldır arsa topladıklarını ifade eden Timur, “Bu projemiz gelecek sene olacak. Bu arsanında muazzam bir manzarası var. 280 bin metrekarelik alana ve 1.8 milyar TL’lik yatırım değerine sahip” dedi.

5 Ayrı İlçede Kentsel Dönüşüm
Kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Timur, “Bizim en önemli konumumuz her zaman şehir merkezleri olacak. Şehir merkezlerinde yaptığımız projelerin hepsi de kentsel dönüşüm. Bugüne kadar kentsel dönüşüm için 4 bin üzerinde insanla imza atmışız. Sanayi dönüşümlerini de sayarsak nerdeyse bugüne kadar yaptığımız bütün projeler kentsel dönüşüm. Türkiye’de en fazla hak sahibi ile bireysel olarak anlaşma sağlayan ve proje tamamlayan şirketiz. Tüm projelerde yüzde 100 anlaşma sağladık. Şu ana kadar teslim ettiğimiz 6 tane proje var. 5 ayrı yerde kentsel dönüşüm için arazi geliştirme ofislerimiz var. Gaziosmanpaşa’da var, Beykoz Karlıtepe, Çavuşpaşa ve Ortaçeşme’de 3 yer var, Ümraniye’de, Üsküdar’da var, Kağıthane’de çeşitli yerlerde var.” dedi.

Kentsel dönüşümde kira yardımcıları vatandaş evden çıktığı andan itibaren yaptıklarını söyleyen Timur, “Şu anda kira yardımı yapmıyoruz. İnşaat başlama süresinde evden çıktıkları zaman yapmıştık. Şimdi de evlerini teslim ettik. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın devam ettiği Beykoz, Tepeüstü gibi yerlerde henüz kira yardımı yapmıyoruz. İnşaat başladığında sözleşme şartlarına uygun olarak yapacağız” şeklinde konuştu.

Amerika’daki Proje İçin Zaman Uygun Değil
Amerika’daki projenin olup olmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Timur, “Amerika projemizi tam başlayacaktık ama ülkemizde gelişen olaylar neticesinde bu dönemi uygun bulmuyoruz. Ülkemize karşı bir sorumluluğumuz var. Ülkemizde gelişen talihsiz olaylar neticesinde bazı kesimlerden ülkemizden gitsek mi konuşmaları oluyor. Ben böyle düşünmüyorum. Gidip en kolay satacağımız bir dönem olmasına rağmen bu projeyi gerçekleştirmek doğru bir mesaj değil” dedi. Gitmenin terketmek olduğunu söyleyen Timur, “Savaş bile olsa hiç gitmemek gerekir. Ülkeni bu halde bırakıp gidersen ömür boyu rahat edemeyebilirsin, beynini yersin. Ona eş birşey yapmak istemiyoruz. İnşallah bu psikoloji geçici zaten. Bizde o yolcuğa devam edeceğiz” dedi.

Konut Sektörü Çok Şeffaf Değil
Konut sektörünün çok şeffaf olmadığına vurgu yapan Timur, “Nef olarak Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları’nın raporlarını baz alarak rakamları açıklıyoruz. NEF olarak kamuoyuna bugüne kadar açıkladığımız bütün rakamlarımız araştırma raporlarında yer aldığı gibi doğrudur. Konut sektörünün de bu konularda şeffaflığı uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Şeffaflık sadece konut sektöründe değil diğer bütün sektörlerde de sorgunlanmalıdır. Nef olarak bizimde hatalarımız eksiklerimiz olabilir. Bunlarında sorgulanması gerekmektedir. Biz bu şeffaflığı vatandaşın en doğal hakkı olarak görüyoruz. Bir sektörde yapılan işler sorgulandıkça insanlar işlerini daha düzgün yapabilir. Ama sorgunlanma yoksa şeffaflık yeteri kadar olmaz. Konut sektörü için hiç şeffaf değildir demiyorum ama geliştirilmesi için sorgulanması gerektiğine inanmıyorum” diye konuştu.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz