25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriNafiz Can Paker kimdir? Nafiz Can Paker kaç yaşında?

Nafiz Can Paker kimdir? Nafiz Can Paker kaç yaşında?

Türk makine mühendisi, yönetici ve sivil toplumcu olan Nafiz Can Paker kimdir? Nafiz Can Paker kaç yaşında?

1942 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nafiz Can Paker, Türk makine mühendisi, yönetici ve sivil toplumcudur. Paker, TÜSİAD, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, TESEV gibi birçok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yer almıştır.

Sırasıyla Robert Kolej, Berlin Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Columbia Üniversitesi’nde okuyan Can Paker, Yıldız Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde lisansüstü ve doktora yapmıştır.

Columbia Üniversitesi’nden MBA sahibi olan Can Paker, Robert Kolej Mütevelli Heyeti, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti, ENKA Okulları Danışma Kurulu üyeliği gibi görevler üstlenmiştir.

Bir dönem Açık Toplum Vakfı ve TESEV gibi liberal düşünce kuruluşlarının başında olan Can Paker, şimdilerde çalışmalarına kurucusu olduğu PODEM çatısı altında devam ettirmektedir.

Bir süre Deniz Baykal’ın danışmanlık görevini de üstlenmiş olan Can Paker; Şişli Terakki Lisesi Yönetim Kurulu üyesi olan kuzeni Lütfü Paker’in kız kardeşi Mihriban Paker ile evlidir.

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Caner Paker’in kız kardeşi Mehmet Barlas’ın gazeteci eşi Mecbure Canan Barlas’dır.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz