18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriMülk Sahiplerine, Değerli Konut Vergisi Tebligatları Gönderilmeye Başlandı

Mülk Sahiplerine, Değerli Konut Vergisi Tebligatları Gönderilmeye Başlandı

Değeri 5 milyon Lira’nın üzerinde bulunan lüks konutlar için ‘Değerli Konut Vergisi’ yürürlüğe girdi. İstanbul’da bulunan lüks konut sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlandı.Konut sahiplerinin, karara 15 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

‘Değerli Konut Vergisi’ uygulanmasına başlandı.Değeri 5 milyon TL ve üstü olan konutlar için getirilen ‘değerli konut vergisi’, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından lüks konut sahiplerine tebligat gönderilmeye başlandı. Lüks konut sahiplerine iletilen tebligatlarda yapılan değerleme rakamı belirtiliyor.Ayrıca mülk sahiplerinin 15 gün içinde itiraz etme hakkı var.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan lüks konut incelemelerin tasinmazdegerleme.tkgm.gov.tr adresinde yayınlandı.’Değerli Konut Vergisi’ taşınmaz sorgulama sayfasından konutunun vergisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen mülk sahipleri asinmazdegerleme.tkgm.gov.tr web sayfasından öğrenebiliyor.

Değerli Konut Vergisi Oranları Ne Kadar?
Değerli Konut Vergisi kapsamında bulunan konutlar için,5 milyon TL ile 7 milyon 500 bin TL arasında olanların binde 3,7 milyon 500 bin TL ile 10 milyon TL arasında bulunanlar için binde 6 ,10 milyon TL’nin üzerindeki konutlar için binde 10 oranında değerli konut vergisi verilecek.

Değerli Konut Vergisi İtirazı Nereye ve Kaç Günde Yapılır?
Değerli Konut Vergisi’ne itiraz edecek mülk sahipleri itirazlarını tebligat tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne yapmaları gerekiyor.Süresinde yapılan itirazlara Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 15 gün içerisinde değerlendirerek sonuçlandırıyor.Eğer itiraz kabul edilmezse mülk sahibi 30 gün içerisinde mahkeme açabilme hakkına sahip bulunuyor.Süresinde itiraz yapılmayan değerli konut vergisi kesinleşiyor.

Değerli Konut Vergisi Ne Zaman Ödenecek?
Değerli konut vergisi Şubat ve Ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksitte ödenecek.

Değerli Konut Vergisinden Kimler Muaftır?
Hiçbir geliri olmadığını kanıtlayanlar ile Sosyal Güvenlik Kurumun’dan aldıkları maaşı dışında geliri olmayan emekliler bu vergiden muaf olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz