18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriMint Çağlayan'da satışlar başladı! Metrekaresi 6 bin 750 lira!

Mint Çağlayan’da satışlar başladı! Metrekaresi 6 bin 750 lira!

Mint kentsel dönüşüm ile şehre yeni bir soluk getirmek için hazırlanıyor. Mint Çağlayan’da satışlar başladı. Projede yer alan dairelerin metrekaresi 6 bin 750 liradan başlıyor.
Sefer Altıoğlu ve Erden Timur’un birlikte hayata geçirdiği Mint kentsel dönüşüm ile şehre yeni bir soluk getirmek için hazırlanıyor. Yeni projelerin tanıtımı için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sefer Altıoğlu katıldı.

Öncelikli olarak Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane ilçesinin önemli bir kısmını içine alan Büyükdere Caddesi ile Haliç-Cendere arasında kalan metro veya metrobüs gibi toplu taşıma akslarına yakın bölgelerde proje geliştirmeyi hedefleyen Mint yeni projelerini tanıttı.

Hedef 2030

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu “2030 yılına kadar Istanbul’da büyük bir deprem bekleniyor ve bakanlığın açıklamalarına göre yıllık 250 bin konutu yenilememiz gerekiyor. Ancak kentsel dönüşümde bilinen sorunlar dolayısıyla bu süreç çok ağır ilerliyor.” dedi.

15 yılda 11 bin konut dönüştürecek

Önümüzdeki 15 yıl içerisinde 11 bin konutu dönüştürerek 2 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturmayı hedefleyen Mint dönüşümü genellikle deprem bölgelerinde yapacak.

550 milyon liralık yatırım

Mint Çağlayan, Mint Şişli ve Mint e5 projeleri ile 3 projenin hazır olduğunu belirten Altıoğlu anlaşmasını yaptıkları 4 proje ile birlikte toplam 7 projenin yatırım değerinin 550 milyon lirayı bulacağını kaydetti.

‘Belediyelerle birlikte hareket edeceğiz’

Altıoğlu “Mint iyi ki bizim mahalleye gelmiş dedirtmek istiyoruz. Bunu başarabilmek içinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Girdiğimiz sokaktaki dış cephesi kötü bir binanın iyileşmesi için katkıda bulunmak istiyoruz. Belediyelerle birlikte hareket edip sanata, eğitime, spora destek çıkmayı görev biliyoruz. Mahalle yaşantısının ruhsuz soğuk siteler içinde değil gerçek mahallelerde hayat bulması için çalışacağız” dedi.

Metrekaresi 6 bin 750 lira

Mint Çağlayan pojesinde detayların belli olduğunu belirten Altıoğlu projenin kentsel dönüşüm projesi olduğunu ve 14 katlı tek bloktan meydana geldiğini belirtti. Mint Çağlayan projesinde stüdyo, 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire seçenekleri bulunuyor. Konut büyüklüklerinin 35 ile 111 metrekare arasında değiştiği projede 140 daire yer alıyor. Altıoğlu, projedeki metrekare satış birim fıyatlarının 6 bin 750 liradan başladığını özel peşin alımlarda yüzde 15 indirim avantajı sağladıklarını, projeyi 2018 yılının Eylül ayında teslim etmeyi planladıklarını belirtti. Projede yüzde 35 brüt net oranı olduğunu söyleyen Altıoğlu hak sahiplerinin kendi dairelerini iskandan sonra satabileceklerini de belirtti.

18 ay kira garantisi

Çağlayan Adliyesi’ne 2 dakika yürüme mesafesinde inşa edilen Mint Çağlayan projesinde daire fiyatının binde 5’i oranındaki kira getirisi 18 ay boyunca garanti.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz