28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriMeydan Ardıçlı’nın Ticari Alanlarına Rekor Talep!

Meydan Ardıçlı’nın Ticari Alanlarına Rekor Talep!

Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding ortaklığıyla Esenyurt’ta inşa edilen ‘Meydan Ardıçlı’ projesi, ulusal ve uluslararası markaların radarına girdi. Dev projede 2 ticari blokta yükselen alışveriş ve eğlence imkânı sunan sokak ve caddelerden oluşan 125 ticari üniteye rekor talep geldi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından özel olarak onaylanan projede dünya markası cafe ve restoranlar yerini aldı. Yerel market zincirleri de talepte önde gidiyor. Eğitim kurumları ve otel zincirlerinden gibi büyük çaplı kiralama talepleri geliyor. Ticari alanların yüzde 70’inin satışı tamamlandı.

Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding iş birliğiyle Esenyurt’ta inşa edilen ‘Meydan Ardıçlı’ lansmana çıktığı günden bu yana yatırım ve oturum amaçlı satın alma eğilimi gösteren yatırımcılardan yoğun bir talep görüyor. Pandemi döneminde Türkiye’nin sergilediği örnek mücadele, uluslararası yatırımcıların projenin ticari alanlarına yönelik talebini çifte katladı. 2018 yılında satışa çıkan projedeki ilk etap ticari alanların tamamının satışı, geçtiğimiz yıl tamamlandı. Ticari alanların 2’inci etabının satışları, normalleşme dönemi ile birlikte hız kazandı.

Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding’in sektördeki deneyimi ve finansal gücü ile Esenyurt’ta yükselen Meydan Ardıçlı projesinin her dönemde talepte önde gittiğini vurgulayan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuya ilişkin şu açıklama bulundu:

Türkiye’nin virüsle mücadelesi yabancı yatırımcıyı hareketlendirdi
“67 bin metrekare arsa üzerinde, 27 blokta, bin 681 konut ve 125 ticari üniteden oluşan projemiz, konumu ve donanımından aldığı güçle yüksek prim potansiyeline sahip. Bu özelliğiyle 2018 yılından bu yana her dönemde talepte hız kesmedi. Pandemi döneminde de online ortamda satışlarımızı aynı hızla sürdürdük. Pandemi sonrasında haziran ayında başlayan normalleşme süreciyle özellikle uluslararası yatırımcılar tarafından ciddi bir talep artışıyla karşılaştık. Türkiye pandemi döneminde global ölçekte güven tazeledi. Örnek bir mücadele sergiledi. Projemize gelen talep bunun bir yansımasını oluşturuyor. Yabancı yatırımcı, ticari yatırımlarında ibreyi Türkiye’ye doğrulttu.”

Tamer Özyurt : 45 ticari üniteye büyük çaplı kiralama talebi
“Projemizin ilk etaptaki 30 ticari ünitenin satışını, lansmana çıktığımız ilk yıl tamamlamıştık. 2’nci etap satışlarımızda talep patlaması yaşanıyor. Tüm ticari alanların yüzde 70’inin satışını gerçekleştirmiş durumdayız. Geri kalan ticari ünitelerinin de kiralama görüşmelerini sürdürüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı tarafından özel olarak onaylanan projemizde uluslararası ve Türkiye genelinde marka oluşumunu tamamlamış cafe ve restoranlar yerini aldı. Yerel market zincirleri de talepte önde gidiyor. Eğitim kurumları ve otel zincirlerinden gibi büyük çaplı kiralama talepleri geliyor. Ticari alanlarımızın büyüklükleri 60 metrekare ile 2500 metrekare arasında değişiyor.

Yatırımcısını kendi seçen proje
Tamer Özyurt, markalı konut projeleri arasında konumu, tasarımı ve donanımıyla fark yaratan projenin ticari alanlarına gelen talepleri ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Projemiz üstün konumuyla kendi yatırımcısını kendi seçiyor. Ticari alanlarımızda bizi en iyi temsil edecek markalara odaklanıyoruz. Bunu yatırımcılarımıza karşı en önemli sorumluluğumuz olarak görüyoruz” dedi.

545 milyon TL’lik yatırım
Teslim aşamasına geçmeden yüzde 70’inin satışının tamamlandığı proje, bilinen daire büyüklüklerinden farklı seçenekleri ve dünyanın en büyük metropollerinden esinlenilerek inşa edilen meydanı ile İstanbul için “Yeni Yaşam Dalgası” olarak tanımlanıyor. 545 milyon TL’lik yatırımla 67 bin metrekare arsa üzerinde, 27 blokta, bin 681 konut ve 125 ticari ünite ile kamuya açık alışveriş ve eğlence imkânı sunan sokak ve caddelerden oluşan proje, her türlü detayın yer aldığı donanımıyla sektöre üst düzey bir boyut kazandırıyor. İlk etabımızın teslimlerinin tamamlandığı projenin 2’nci etabının yılsonuna doğru, kalan kısmının ise 2021 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Sadece kazançlı değil, yaşama konfor katan proje!
Esenyurt’un en hızlı değerlenen bölgesinde sadece kazançlı değil, tüm donanımıyla hayat standartlarını yükselten Meydan Ardıçlı, 1+0, 1+1, 2+1, 3,5+1 ve 4,5+1 olmak üzere beş ayrı daire seçeneği sunuyor. Projenin metrekare birim fiyatı 5 bin ila 6 bin TL arasında değişirken, konutların metrekare büyüklükleri ise 41 ile 228 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Ticari alanların büyüklükleri ise 35 ile bin 122 metrekare arasında değişiyor. 27 bloktan oluşan projede; F bloklar prestij kitlesine, A ve D bloklar genç kitleye, B ve C bloklar ailelere hitap ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz