26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerAVM HaberleriMETAFOR AVM, İNOVATİF GAYRİMENKUL MARKASI ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

METAFOR AVM, İNOVATİF GAYRİMENKUL MARKASI ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

Metafor AVM, 4. Lider Marka Ödüllerinde İnovatif Gayrimenkul Markası ödülüne layık görüldü.

Metafor AVM, 4. Lider Marka Ödüllerinde akademisyen, bilim insanı ve iş dünyasından oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda “İnovatif Gayrimenkul Markası ” ödülüne layık görüldü. Ödül sanat, cemiyet ve iş dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı, sunuculuğunu Emre KINAY ve Nefise KARATAY’ın üstlendiği törende View Yapı San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ali İmran BOZDOĞAN’a takdim edildi.
Ali İmran BOZDOĞAN ödülünü alırken yaptığı konuşmasına İnovatif Gayrimenkul Yatırım Markası Ödülü’ne, Metafor Ankara Projesi kapsamında yer alan Metafor Avm’yi layık gören jüri üyelerineView Yapı adına teşekkürlerini ileterek başladı. BOZDOĞAN, “Metafor Avm olarak klasik yöntemlerin aksine AVM mağaza ve dükkânlarını metrekare bazlı satış sistemi ile satışa sunduk. Bildiğiniz gibi alışveriş merkezlerinde bulunan mağaza ve dükkanlar getirisi yüksek değerli gayrimenkullerdir. Ancak son dönemlerde yaşanan enflasyon, emtia fiyatlarındaki artış ve kur ataklarından dolayı AVM mağaza ve dükkanlarının fiyatları da oldukça yüksek seviyelere ulaşmıştır. Biz View Yapı olarak Metafor AVM’yi satışa açarken mağaza ve dükkanlarımıza sadece büyük ölçekli yatırımcının değil küçük ve orta ölçekli yatırımcının da sahip olabileceği bir yöntem kullanmak istedik. Bu nedenle Metafor AVM’den küçük ve orta ölçekli yatırımcıların da erişebileceği miktarlarda bölümler oluşturarak satışa açtık. Böylece her ölçekte yatırımcı küçük tasarruflarla büyük bir gayrimenkul yatırımı içerisinde yer alma olanağına kavuştu. Sağladığımız bu imkân gayrimenkul sektörü açısından önemli bir inavosyon olmuştur.” dedi.
Ali İmran BOZDOĞAN, View Yapı olarak sektörde yeniliklere öncülük edecek, katma değer sağlayacak, yatırımcılarına kazandıracak projelere devam edeceklerini belirterek, misafirlere ve jüri üyelerine teşekkürlerini iletti.
Ali İmran BOZDOĞAN ödül töreni sonra yaptığı açıklamadaAVM Gayrimenkul Yatırımı yatırımcısına sağladığı faydalar konusunda bilgi verdi. BOZDOĞAN, “AVM yatırımcısı temel anlamda iki yönlü getiri sağlıyor. İlk olarak AVM’nin değer artışının sağladığı kâr, ikincisi de mağaza ve dükkanlardan elde edilecek kira getirisi. Bu iki önemli getiri diğer yatırım araçlarına göre daha kazançlı ve güvenli bir yeni nesil yatırım olarak öne çıkıyor.AVM’lerde genelde kurumsal kiracılar yer alıyor. AVM yönetimi kiralama ve kiralama sonrası tahsilat ve benzeri işlemleri yöneteceği için yatırımcılar kiracı bulmak, mağazaların tadilat işleri ve benzeri pek çok iş kalemi ile ilgilenmeden sadece işin getirisinden faydalanıyor. Bu da yatırımcılara ekstra konfor sunuyor. Ayrıca yatırımcı sonuçta bir gayrimenkulün sahibi oluyor. Bu mülkünü satışa çıkarabiliyor ya da varislerine miras olarak devredebiliyor. AVMgayrimenkul yatırımı, gayrimenkul yatırımcıları açısından sürdürülebilir, kazançlı ve güvenli bir gayrimenkul yatırım şekli olarak ön plan çıkıyor.” dedi.

Metafor AVM küçük tasarruflarla büyük bir gayrimenkul yatırımı yapma imkânı sunuyor
Ali İmran BOZDOĞAN, “Bugün 1 milyon TL’nin altında birikimi olan bir kişinin konut, işyeri ya da herhangi bir gayrimenkulü satın alabilmesi mümkün gözükmüyor.Bunun yanında yatırımcılar birikimlerini enflasyon karşısında korumak ve değerini artıracak güvenilir bir yatırım aracı arayışı içerisinde. Gayrimenkul her zaman yatırımda güvenilir bir liman olarak ön plana çıkıyor. Özellikle AVM mağazası, işyeri, dükkân gibi ticari gayrimenkuller getirisi daha yüksek olacağından özellikle tercih ediliyor. Metafor AVM deburadan yola çıkarak daha geniş kitleleri kucaklamak, küçük birikimlerini güvenli bir yatırım aracına bağlamak isteyenleri de bu değerli pastaya dahil etmek için metrekare bazlı satış sistemini uyguluyor.Metafor AVM, satışlarını metrekare bazlı yaparken kiralama ve yönetim sürecini de eş zamanlı olarak sürdürüyor. Kiralama sürecinde mağaza karması ve kategori planlaması faaliyetlerini de titizlikle yürütüyor. Çünkü bir AVM’nin geleceği ve kazancı, mağaza karması ve kategori planlamasının başarısıyla doğrudan bağlantılıdır.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz