24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriMehmet Aslan neden gözaltına alındı? Mehmet Aslan kimdir?

Mehmet Aslan neden gözaltına alındı? Mehmet Aslan kimdir?

Ünlü oyuncu Mehmet Aslan, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Mehmet Aslan’ın ifade vermek üzere savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Oyuncu Mehmet Aslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı. Attığı tweetler nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilen Aslan’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Aslan’ın bugün öğleden sonra ifade vermek üzere savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Milliyet

 

Mehmet Aslan kimdir?

1983 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Aslan ‘Gazinocular Kralı’ olarak bilinen Fahrettin Aslan’ın oğludur. Çocukluk yıllarını Türkiye’de geçirmiş 10 yaşındayken babasının dünyasından uzak büyümesi için Paris’e gönderilmiştir.

Lise bitene kadar Paris’te kalan Mehmet Aslan, ardından Boston Üniversitesi’nde okumaya başlamıştır. Aslan, 2002 yılında Boston Üniversitesi’nden Yeditepe Üniversitesi’ne geçiş yapmıştır.

Mehmet Aslan, Türkiye’ye döndükten sonra oyunculuk yaptığı diziler ile ön plana çıkmıştır. Show TV’de uzun dönem yayınlanan, “Doktorlar” adlı dizide “Burak Kuzey” adlı karakteri canlandırmıştır.

ATV’de yayınlanan 2005 yılı yapımı Nefes Nefese ve 2006 yapımı “Maçolar” adlı dizilerde yer alan Mehmet Aslan, 2008 yılında vizyona giren, Sinem Kobal ile başrolü paylaştığı “Ayakta Kal” adlı bir de sinema filminde rol almıştır.

Oyunculuğu dışında babasından kalan şirketin de başında yer alan Mehmet Aslan’ın şirketi maden, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde işler yapmaktadır.

Son olarak siyasete atılarak, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevine gelen Mehmet Aslan, bonzaiye karşı yürütülen kampanyanın yüzü ve sözcüsü olarak aktif görev alıyor.

Mehmet Aslan, Ocak 2017’de, Twitter hesabındaki paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz