29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriMedine Hızlı Tren İstasyonu'nda Türk İmzası

Medine Hızlı Tren İstasyonu’nda Türk İmzası

Medine’nin ikinci istasyonu Yapı Merkezi imzası taşıyor. 155 bin metrekarelik istasyonun günde 200 bin kişiye hizmet vermesi bekleniyor…

Suudi Arabistan’da yapımı devam eden Mekke, Cidde, Kral Abdullah Ekonomi Şehri ve Medine şehirlerini birbirine bağlayan 450 kilometre uzunluğundaki Haremeyn Hızlı Tren Projesi kapsamındaki Medine Hızlı Tren İstasyonu Yapı Merkezi tarafından inşası tamamlanarak teslim edildi. 109 yıl aradan sonra Medine Kutsal Şehri’nin ikinci istasyonu da Türkler tarafından yapılmış oldu.

Hac ve Umre sırasında iki kutsal şehir arasındaki ulaşımın kolaylaşmasına katkı sağlayacak olan hattı Medine Hızlı Tren İstasyonu’nu günde 200 bin kişiye hizmet verecek. 155 bin metrejare büyüklüğündeki istasyonda otopark, itfaiye binası, helikopter pisti ve cami yapıları da bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medine’de Mescid-i Nebevi ziyaretinden sonra Medine İstasyonu’nu ziyaret ederek Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demirer’den bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyareti dolayısıyla bir teşekkür plaketi takdim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz