19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriMarmaris’e 1.8 milyar liralık konut yatırımı

Marmaris’e 1.8 milyar liralık konut yatırımı

Seçimler nedeniyle beklemede olan gayrimenkul firmaları, belirsizliğin sona ermesi ile harekete geçti.

Raflarda bekleyen projeler bir bir satışa çıkmaya başlandı. Bunlardan biri de Sinpaş iştiraki Kızılbük GYO’nun Muğla’da hayata geçirdiği Marmaris Reserve by Kızılbük projesi oldu. Projenin tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, 1.8 milyar TL yatırım değerine sahip projede 82 daire yer aldığını söyledi. Konut fiyatlarının 16-45 milyon TL arasında olduğunu belirten Çelik, üçte bir oranında satış yaptıklarını, 2024 Aralık’ta evleri teslim edeceklerini dile getirdi.

5-6 YILDA AMORTİ EDİYOR

Projenin yatırımcılar için de cazip olduğunu belirten Çelik, “Evlerde mobilyadan küçük ev aletlerine kadar her şey yer alacak. Alanlar sadece bavulu ile gelecek. Mülk sahibi isterse kullanmadığı dönemde kiralama hizmeti vereceğiz. Yılın 12 ayı müşteri tarafından kullanılmayıp, benzer tesislerdeki fiyatlarla yüzde 60-65 dolulukla işletildiğinde yatırımın geri dönüş süresi 5 ila 6 yıl arasında olacak. Ayrıca yine Marmaris’te yükselen devre mülk projemizi satışa açtığımız Temmuz 2020 tarihinden bu yana ortalama devre mülk fiyatımız yüzde 472 kazanç sağladı” ifadelerini kullandı.

DEVRE MÜLK ZİNCİRİ

Projede yer alan devre mülklerde satış oranının yüzde 80’lere ulaştığını anlatan Çelik, “2. ve 3. etaba başlayacağız. 20 binin üzerinde müşterimiz var. Bunu yüzbinlere hatta milyonlara getirme hedefimiz var. Devre mülk alanında zincir marka oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Çelik aynı bölgede 70 villadan oluşan yeni bir yatırım daha planladıklarını ifade etti.

Projeye ilişkin geçmiş dönemde açılan davalara ilişkin de açıklama yapan Çelik şunları söyledi: “Konut projeleri Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi değil. Buna ilişkin bir dava açıldı. Aslında dava tarafı biz değiliz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı dava edildi. Mahkeme ÇED’e dahil edilmesine karar verdi. ÇED raporu 27 kurum tarafından incelenip onayladı. Bakanlık da uygundur raporu verdi ve inşaatlara başladık.”

‘FİYATLAR AYLIK YÜZDE 5 ARTACAK’

Çelik, TL bazında Konut fiyat artışının devam edeceğini söyledi ve şu değerlendirmeyi yaptı: “Sektör asıl golü işçi ücretlerinde yedi diyebiliriz. Birkaç yıl önce 200 TL olan bir işçinin günlük maliyeti 1500-1700 TL’ye geldi. Deprem bölgesindeki çalışmalar nedeniyle işçi bulmak da zorlaşıyor. Asgari ücretin artışıyla işçilik maliyetinin yükselmesi, dövize bağlı olarak hammadde fiyatlarının artması konut fiyat artışına neden olacak. TL bazında konut fiyatında yıl sonuna kadar aylık yüzde 3-5 artış bekliyoruz. Öte yandan konuta ulaşım zorlaştı. Böyle bir ortamda kredi kanallarını açık tutmazsanız satışlar yavaşlayacak. Reel bazda fiyatlar ya durgunlaşacak ya da gerileyecek. Reelde yüzde 10-15 geri çekilme de olabilir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz