27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriMaltepe Başıbüyük Mahallesindeki Bu Arsanın İmar Planı Askıda

Maltepe Başıbüyük Mahallesindeki Bu Arsanın İmar Planı Askıda

Maltepe Başıbüyük mahallesi 1766 ada 4, 22, 23, 24 parsellere ilişkin imar planı askıya çıktı. Plan 30 gün sonra askıdan inecek…

Maltepe Başıbüyük mahallesi 1766 ada 4, 22, 23, 24 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği 26 Ekim 2017 tarihinde onaylandı.

Söz konusu plan 31 Ekim 2017 tarihinden itibaren bir ay süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı.

PLAN NOTLARI
1) Bu plan hükümleri 1/5000 ölçekli nazım imar planının plan hükümleri ile bir bütündür. Bu plan hükümlerinde belirtilmeyen hususlarda 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelikleri ve diğer mevzuat hükümlerine uyulması zorunludur.
2) Planlama alanında 2565 sayılı askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanunu ile 30.04.1983 tarih ve 18033 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği” geçerlidir.
3) Planda ve plan notlarında belirtilmeyen hususlarda, 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri geçerlidir.
4) İnşaat aşamasında ve işletme dönemlerinde çevre değerlerinin korunması açısından; 2872 sayılı çevre kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan ilgili diğer yönetmelik hükümlerine uyulması zorunludur.
5) Planlama alanı içerisindeki tesislerin su ihtiyacının yer altı suyundan karşılanması halinde, 167 sayılı yasa gereği orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan izin alınacaktır.
6) “Binaların Yangından Korunmasına Dair Yönetmelik”, “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ve “Kuvvetli Akım Tesisler Yönetmeliği”, Yeraltı Sularının Kirlenmeye ve Bozulmaya Karşı Korunması Hakkındaki Yönetmelik”, “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” ve “İçme Suyu Havzaları Yönetmeliği” hükümlerine uyulacaktır
7) Planlama alanında yapılacak olan her türlü hafriyat alımında herhangi bir kültür varlığına rastlanması halinde ilgili kül tür ve tabiat varlıklarını koruma kuruluna haber verilmesi gerekmektedir
8) Planda yapı yaklaşma sınırları içerisinde trafo binası, nizamiye binası, nöbetçi kulübeleri gibi güvenlik arzeden yapılar yapılabilir.

Özel Hükümler
1) Planlama alanında Milli Savunma Bakanlıgı ve Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlıgı arasında imzalanan 04.06.2008 gün ve 3258 sayılı protokol hükümleri kapsamında kalan yapı ve tesisler yapılacaktır.
2) Planlama alanının tamamı 1. derece deprem kuşağında kaldığından, planlama alanı içinde yapılacak yapı ve tesislerde “afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik” hükümleri ile deprem yönetmeliğinde belirtilen hususlara uyulması zorunludur.
3) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlügü’nce hazırlanan ve Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı’nca 19.01.2010 tarihinde onaylanan “İstanbul Anadolu yakası mikrobölgeleme rapor ve haritalarının yapılması” çalışmaları kapsamında belirtilen hususlara uyulması zorunludur.
4) Jeolojik etüt, 1/1.000 ölçekli uygulama imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt çalışması olup zemin etüt raporu yerine kullanılamaz. Yapılaşma öncesi ilgili yönetmelik ve genelge hükümleri ile bu plan notlarındaki uyarılar dikkate alınarak parsel bazında zemin etüdü yapılması zorunludur.
5) Planda askeri alanlar olarak belirtilen bölgeler imar uygulaması ile Milli Savunma Bakanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda farklı birlik ve kullanımlara tahsis edilmek üzere ifraz edilebilir.
6) Planlama alanında maksimum inşaat emsali e:2,50 ve maksimum k yapı yüksekliği 42,50 olarak belirlenmiştir. (mania planlarına uygun olarak belirlenecektir)
7) planlama alanında (teknik altyapı ve/veya özel teknik altyapı alanı olarak ayrılan yerler dışında, gerekmesi durumunda) imar adaları ve park alanlarının yola cepheli bölümlerinde, ilgili kurum görüşü alınarak teknik altyapı ve özel teknik altyapı alanları ayrılabilir.
8) Teknik altyapı ve özel teknik altyapı alanlarında, trafo, telekom yapıları, santral binaları, arıtma tesisi, su deposu v.b. kullanımlar yer alabilir. Bu alanlar vaziyet planına göre ifraz edilebilir
9) Adaların yola cephesi olmayan bölümlerinde, kurum görüşü doğrultusunda yapılması gerekli teknik altyapı ve özel teknik altyapı alanlarının mülkiyeti kat mülkiyetine göre belirlenir.
10) Planlama alanı içerisinde zemin altında kat sınırlaması olmaksızın kapalı otopark yapılabilir. Emsale dahil değildir. Zemin üzerinde yapılacak otopark ve ada içi ulaşım yolları yapı yaklaşma sınırı dışında da düzenlenebilir.
11) Planlama alanı içersinde her konut için en az 1 otopark projelendirilecektir.
12) Plana konu askeri alan kapsamında kalan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara ilişkin kesin izin, tahsis vb. işlemler tamamlanmadan uygulamaya geçilemez.
13) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın (İSKİ Genel Müdürlüğü) 31.05.2013 tarih ve 273191 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır.
14) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının (Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü) 06.05.2013 tarih ve 83610 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır.
15) 1/1000 uygulama imar planı üzerinde gösterilen yapı yaklaşma sınırlarına, en fazla kat yüksekliğine ve inşaat emsaline uymak kaydıyla birden fazla tip yapılaşma düzenleri yer alabilir. Aynı ada/parsel içerisinde farklı kat uygulamasına gidilebilir. Bunlar ilgili belediyesince onaylanacak mimari avan projeye ve vaziyet planına göre belirlenir.
16) Planlama alanının tamamında eğimden dolayı açığa çıkan katlar iskân edilebilir. İskan edilen bodrum katlar emsale dahildir.
17) Planlama alanında yerleşim planları ve bahçe tanzimine göre hafriyat ve dolgu yapılabilir. Ancak doğal arazi yapısının korunması esastır
18) Binaların giriş kotları hazırlanacak vaziyet planında belirlenir. Binalar genellikle tabii zeminden kotlandırılacaktır. +/- 0,00 kotu bina köşe kotu ortalamasıdır. Ancak adalardaki topoğrafya özelliklerinden dolayı yol ve konut arasında daha uyumlu bir ilişki kurmak amacıyla binalar ada çevresi veya ada içi yol kotları dikkate alınarak kotlandırılabileceği gibi, bir ölçü sınırlamasına bağlı kalmaksızın tesviye edilmiş zeminden de kot alabileceklerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz