26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak Haberleri"Malatya'da Fiilen 2 Bin 400 Konutun İnşasına Başladık"

“Malatya’da Fiilen 2 Bin 400 Konutun İnşasına Başladık”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün Malatya’nın Pütürge ilçesinde depremzedeler için yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,Malatya Pütürge’de yapımı devam eden deprem konutları şantiyesinde incelemelerde bulunarak açıklamalar yaptı.Bakan Murat Kurum, yarından itibaren Türkiye genelinde normalleşme sürecinin başlatıldığını söyledi.

Kurum, millet bahçeleri, kentsel dönüşüm, altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yürüyüş yolu, bisiklet yolu gibi şehircilik adına Sn.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefler doğrultusunda tüm teşkilatlarıyla çalıştıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Pandemi sürecinde de biz çalışmaları video konferans toplantılarıyla gerçekleştirdik. 35 ilimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde şehirlerimizde sorunlar neyse bunları çözmek adına toplantılar gerçekleştirdik ve bu toplantılarda gereken kararlarla hızlı bir şekilde sahada aksiyon almaya gayret gösterdik. Tabii bu toplantılarda şehirler adına yaptığımız işler 2023’ün Türkiye’si adına attığımız adımlardı. Artık pandemi süreci tamamlandı ve 1 Haziran itibariyle de normalleşme sürecine başlamış olduk.Dün Elazığ’daydık bugün de Malatya’dayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremle ilgili başlatılan çalışmalar için yaptığı açıklamada;

“Hem Elazığ’da hem Malatya’da vatandaşımızın barınma ihtiyacı neyse bu ihtiyacı karşılamak adına ve köklü bir kentsel dönüşüm tüm ilçelerimizde yapıyoruz. Şimdi Malatya’da 7 ayrı projede hem merkezlerde hem de kırsal alanlarda, köylerimizde projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Malatya’da 4 bin 244 konutun yapım sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu süreçte 48 bin binada hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirdik. Çok hızlı bir şekilde bu hasar tespit çalışmalarını yaptık ve 136 bin bağımsız bölümü içeren hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ancak bu çalışmalar sürerken de biz hızlı aksiyon almak adına yeni Malatya adına yapılacak tüm projeleri sahada başlatarak, vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde bir yıl içerisinde tüm konutları bitirme gayretine girdik ve fiilen de sahada yaklaşık 2 bin 400 konutun inşasına başladık. Şu an Pütürge’de inşaatlarımızın kabaları bitmek üzere. İnşallah yıl sonuna kadar Pütürge’deki konutlarımızın teslimlerini yapacağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de açılışlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz